Modifica setarile cookie
Homepage  / Vedete / Vedete străine

Aniversarea reginei Elisabeta a II-a a fost anulată. Încă un an fără paradă militară

de Redactia Tvmania

Celebrarea oficială a zilei de naștere a reginei Elisabeta a II-a, denumită Trooping the Color, nu va avea loc nici anul acesta în forma sa tradițională, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute, Palatul Buckingham.

Oficialii regali au în vedere organizarea unei parade alternative la Castelul Windsor, așa cum s-a întâmplat și anul trecut. Evenimentul național anual are loc de obicei în iunie. Decizia a fost luată ținând cont de restricțiile actuale impuse de pandemia de coronavirus. 

Într-o declarație, palatul a declarat:

„În urma consultării cu guvernul și alte părți relevante, s-a convenit că parada oficială a zilei de naștere a reginei, cunoscută și sub numele de Trooping the Color, nu va continua anul acesta în forma sa tradițională din centrul Londrei. Opțiuni pentru o paradă alternativă, în patrulaterul de la Castelul Windsor, sunt luate în considerare. „

 Deși s-a născut pe 21 aprilie 1926, regina este sărbătorită și în iunie, ceremonia fiind una oficială, care are legătură cu Trooping the Colour, o tradiție a regimentelor britanice, cu rădăcini înainte nașterii reginei, respectiv în secolul al XVII-lea. Din 1748, Trooping the Colour marchează și ziua oficială de naștere a suveranei, indiferent cine este aceasta.

Data aniversării sale este marcată în fiecare an prin salve de tun trase în Hyde Park şi la Turnul Londrei, dar şi în parcul regal al Castelului Windsor, aflat la 40 de kilometri vest de capitala Angliei. 

În fiecare vară, regina Elisabeta a II-a sărbătorește ziua de naştere în mod tradițional, cu salve de tun trase în onoarea sa, cu multe steaguri și toată familia regală alături.  Este o ceremonie efectuată de regimente ale armatelor britanice și Commonwealth, fiind o tradiție a regimentelor britanice de infanterie încă din secolul al XVII-lea, deși rădăcinile sunt mult mai vechi. Pe câmpul de luptă, culorile unui regiment sau steagurile erau folosite ca puncte de reper, iar regimentele ar fi trebuit să mărșăluiască lent în rândurile soldaților, pentru a le permite să recunoască culorile regimentelor.

 
Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te