Producția canadiană Anne cu „e” la sfârşit, „Anne with an E” (2017), este o adaptare după romanul „Anne de la Green Gables”, scris de Lucy Anne Montgomery, în 1908.
Producția canadiană Anne cu „e” la sfârşit, „Anne with an E” (2017), este o adaptare după romanul „Anne de la Green Gables”, scris de Lucy Anne Montgomery, în 1908.
Serialul, o coproducție între CBC și Netflix (toate cele trei sezoane sunt disponibile și în România pe gigantul de streaming), va fi difuzat de TVR 1 de vineri 19 mai, de la ora 17.00.
Insula Prinţul Edward, Canada, 1896. Ferma Green Gables este deținută de frații Matthew (R.H. Thomson) şi Marilla Cuthbert (Geraldine James), în jur de 50 – 60 de ani, ambii necăsătoriți niciodată.
Ea este o femeie austeră, cinstită și cu vagi licăriri de simț al umorului, el e un bărbat tăcut, timid și cu inimă mare. Cum vârsta începe să-și spună cuvântul, cei doi au hotărât să adopte un băiat care să le fie de ajutor la fermă. În dimineața cea mare, în care trebuie să sosească noul fiu al familiei, Marilla e încă bântuită de gânduri, dacă nu fac bine, dacă băiatul e un leneș… Dar zarurile au fost aruncate și Matthew își pune hainele bune și pleacă cu trăsura spre gară pentru a-l prelua pe copil.
Micul punct feroviar de pe Insula Prinţul Edward are însă o surpriză pentru frații Cuthbert: în locul băiatului bun de muncă la fermă, pe băncuță așteaptă o fetiță de 13 ani, roșcată, plină de pistrui și pe cât de firavă pe atât de guralivă: Anne Shirley (Amybeth McNulty).
„Anne de la Green Gables”, romanul scris de Lucy Anne Montgomery în 1908, este una dintre cele mai populare povești canadiene din toate timpurile. S-a vândut în milioane de exemplare în toată lumea, a cunoscut nenumărate adaptări și chiar a dezvoltat sectorul de turism de pe Insula Prinţul Edward.
Cu ce ar fi diferită noua variantă? „Nu e Anne a bunicii tale!”, atrage atenția producătoarea Miranda de Pencier, aflăm de pe cbc.ca. Conform acesteia, noul serial „Anne cu «e» la sfârşit” și-a dorit de la început o viziune diferită de producțiile anterioare, o apropiere „mult mai realistă” de lumea Annei Shirley.
În plus, povestea este mai actuală ca oricând: „Cu siguranță, problemele care apar în carte – teme ca identitate, bullying, prejudecată – sunt extrem de actuale acum”, spune și creatoarea serialului, Moira Walley-Beckett, deținătoare a trei premii Emmy pentru „Breaking Bad”.
Pentru rolul Anne Shirley, actrița Amybeth McNulty a trecut de un casting care-a strâns în jur de 1800 de candidate. La audiție, li s-a cerut „să vorbească cu un copac, cu niște flori și să construiască un tron din crengi”.