Homepage  / Netflix

Annette Bening și Jodie Foster filmează la „Nyad”. Cine li s-a alăturat recent

Annette Bening și Jodie Foster filmează la „Nyad”. Cine li s-a alăturat recent

de Andreea Hentea,

Annette Bening și Jodie Foster filmează în prezent la pelicula „Nyad”, un film biografic care va fi difuzat de Netflix despre înotătoarea de performanță Diana Nyad. În 2013, când avea 64 de ani, aceasta a devenit prima persoană care a finalizat cursa de 53 de ore și 175 de km din Cuba până în Florida, considerată „Everestul înotătorilor”, scrie deadline.com

Filmul la care lucrează acum Annette Bening și Jodie Foster este inspirat chiar de autobiografia Dianei Nyad publicată în 2015, intitulată „Find A Way” și devenită bestseller (cartea a apărut și în România, în 2020, cu titlul „În lupta cu valurile”). 

Cartea urmărește povestea adevărată a înotătoarei de maraton Diana Nyad (care va fi interpretată de Annette Bening). La 64 de ani, ea devenit prima persoană care a finalizat înot cursa de 53 de ore și 175 de km din Cuba până în Florida, considerată „Everestul înotătorilor”. Diana Nyad a fost expusă total oceanului în timpul cursei, fiindcă nu a utilizat o cușcă de protecție împotriva rechinilor.

Visul ei de-a duce la îndeplinire această cursă datează de când aceasta avea 28 de ani, dar s-a realizat abia la 64, după mai multe eșecuri teribile care aproape au ucis-o. Diana Nyad a fost abuzată în copilărie de tatăl ei, apoi de antrenorul de înot, dar a hotărât să-și depășească traumele și să dea un sens vieții sale. 


Născută în 1949, Diana Nyad era cunoscută, deja, în anii ‛70 drept cea mai mare înotătoare pe distanțe lungi din lume. În timp, ea a reușit numeroase recorduri mondiale. În următorii treizeci de ani a fost un important jurnalist și comentator sportiv, lucrând, printre altele, pentru Postul Național de Radio și pentru ABC’s Wide World of Sports. Este un simbol național în domeniul fitnessului, a scris patru cărți și este unul dintre cei mai captivanți vorbitori în public de astăzi. 

Subiectul mai multor documentare realizate de-a lungul anilor, Diana Nyad a declarat cândva: „Mi-aș dori ca înotul să devină un hobby național și să văd toți oamenii care suferă de diabet, de boli de inimă și de atâtea tipuri de obezitate că înoată și că acest lucru le-a schimbat viața”.  

În campania sa electorală din 2016, Hillary Clinton a spus că va păstra alături volumul „Find a Way” până la alegerile generale: „Când te confrunți cu provocări mari în viață, te poți gândi la Diana Nyad, care a fost afectată de înțepătura aproape letală a meduzelor. Și aproape orice altceva pare fezabil, în comparație”. Aceasta făcea aluzie la una dintre încercările nereușite ale Dianei Nyad de a finaliza cursa Cuba-Florida, petrecută în septembrie 2011. Ea a trebuit să se oprească după ce parcursese 124 de km, în aproape 41 de ore, fiind înțepată de meduze în antebraț și pe gât, ceea ce i-a provocat un șoc respirator. 

Cine s-a mai implicat în povestea Dianei Nyad

Rhys Ifans li s-a alăturat recent lui Annette Bening, Jodie Foster, Karly Rothenberg și Ethan Jones Romero în distribuția filmului „Nyad”. El va juca rolul lui John Bartlett, designerul de bărci din Florida și căpitanul catamaranului care a însoțit-o pe Diana în cursa ei. Perfect conștient de impactul vremii și al curenților oceanici asupra călătoriei sale, Bartlett a planificat strategic și meticulos modul în care urma să navigheze, însoțind-o pe Nyad de-a lungul cursei Cuba-Florida.

Rhys Ifans a jucat recent în „The King’s Man: Începutul” și în „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă”, și îl vom vedea, de asemenea, în așteptatul „House of the Dragon”. 

Filmul „Nyad” va fi regizat de Elizabeth Chai Vasarhelyi și Jimmy Chin. Aceștia au fost recompensați cu Oscar, Emmy și BAFTA pentru documentarele lor „Free Solo”, din 2018 (despre alpinistul Alex Honnold) și „The Rescue” (2021). Cel din urmă relata salvarea captivantă, considerată imposibilă, a doisprezece băieți și a antrenorului lor, blocați în adâncul unei peșteri inundate din nordul Thailandei, care a impresionat întreaga lume în 2018. Scenariul filmului va fi scris de Ann Biderman, premiată cu Emmy pentru „NYPD Blue”, și Julia Cox („Do No Harm”).

foto: Netflix

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton