Homepage  / Cinema

Anthony Hopkins și Helena Bonham-Carter joacă în filmul „One Life”. Primele informații

Anthony Hopkins și Helena Bonham-Carter joacă în filmul „One Life”. Primele informații

de Andreea Hentea,

Recent, au fost dezvăluite primele imagini cu Anthony Hopkins, Helena Bonham-Carter și Johnny Flynn din filmul despre Holocaust „One Life”. Personajul său central este bancherul britanic Sir Nicholas Winton (Anthony Hopkins), care a ajutat la salvarea de naziști a sute de copii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Filmul va avea premiera mondială la Festivalul internațional de film de la Toronto, care va avea loc între 7 și 17 septembrie, scrie variety.com. Filmul este regizat de James Hawes („Oglinda neagră”), iar scenariul este scris de Lucinda Coxon și Nick Drake. Aceștia au pornit de la cartea „If it’s not impossible… The life of Sir Nicholas Winton”, scrisă de fiica protagonistului, Barbara Winton (jucată în film de Ffion Jolly), în 2014.

Ea a cercetat cu grijă documentele vechi ale tatălui său și a stat de vorbă cu membrii familiei și cu prietenii acestuia, pentru a construi o relatare detaliată a întregii sale vieți. Cartea sa explorează caracterul lui Nicholas Winton și evenimentele istorice la care a fost martor, preluând de multe ori propriile sale cuvinte pentru a transmite exact atmosfera acelor vremuri.

Astăzi există aproximativ 6.000 de oameni în lume care își datorează viața lui Nicholas Winton. Ei sunt descendenții acelui grup de copii refugiați pe care el i-a salvat de amenințarea nazistă în 1939. Unii dintre ei știu despre existența lui și despre rolul pe care l-a jucat în destinul lor, dar mulți alții nu au aflat niciodată despre acest trecut. Târziu, când acest episod a reapărut în viața lui, vizitatori din întreaga lume au venit spre el, nerăbdători să-și afle povestea. Motto-ul lui Nicholas Winton: „Dacă un lucru nu este imposibil, atunci trebuie să existe o modalitate de a-l face” l-a determinat să-și urmeze propriile convingeri și să întreprindă acțiuni temerare, la care alții nu s-au încumetat, considerându-le inutile sau prea dificile. Nicholas Winton a murit în 2015.

O distribuție sonoră

Filmul urmărește viața lui Sir Nicholas Winton („Nicky”, pentru apropiați), un bancher londonez de 29 de ani (jucat de Johnny Flynn) care, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial, a salvat de naziști 669 de copii. Pe măsură ce războiul se apropia cu pași repezi, Winton a vizitat Praga recent anexată și a cunoscut direct familii de refugiați evrei lipsiți de hrană și adăpost.

El a înțeles rapid că se afla într-o cursă contracronometru dacă voia să salveze copiii de urgia care urma. Povestea sare apoi peste o jumătate de secol, în 1988, când bătrânul Winton (Anthony Hopkins) este bântuit de soarta copiilor pe care nu i-a putut aduce în siguranță în Anglia. Abia o emisiune de televiziune intitulată „That’s Life”, care îl înfățișează alături de copiii pe care i-a salvat – acum adulți – îi arată că ar fi momentul să se împace cu întrebările dureroase care l-au chinuit timp de cinci decenii.

Helena Bonham-Carter o interpretează pe mama lui Nicholas, Babette Winton, iar Lena Olin este soția lui, Grete. Alături de ele îi vom mai vedea pe Jonathan Pryce, Romola Garai și Alex Sharp, dar și pe legendara Marthe Keller. Se estimează că filmul rula în mai multe țări spre sfârșitul acestui an, pe 8 decembrie, dar deocamdată nu știm dacă îl vom vedea și în cinematografele din România.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton