Homepage  / Vedete / Vedete străine

Anunțul lui Jamie Oliver: nu va mai pronunta numele acestui ingredient în rețetele lui!

Anunțul lui Jamie Oliver: nu va mai pronunta numele acestui ingredient în rețetele lui!

de Redactia Tvmania

Jamie Oliver nu va mai folosi numele unui ingredient cunoscut în rețetele sale. Celebrul bucătar și-a motivat decizia: va evita astfel asocierea cu un termen rasist, scrie protv.ro.

Rețetele televizate sau publicate de Jamie Oliver nu vor mai conține termenul  frunze de Kaffir lime (limetă kafru), pentru că bucătarul nu vrea să fie acuzat de rasism. Bucătarul a dezvăluit că termenul are conotații rasiste și nu vrea să apară nicio problemă în această direcție.

„Pot să confirm că vom face trecerea la frunze de lime și nu vom mai folosi termenul de acum înainte. Conținutul rețetelor mai vechi ca fi revizuit în mod corespunzător”, a dezvăluit o sursă din anturajul bucătarului, citată de Daily Mail.

Termenul Kaffir are conotații rasiste care datează din perioada în care populația de culoare era asuprită în Africa de Sud, mai scrie protv.ro. Astăzi, să-i spui cuiva Kaffir reprezintă o ofensă care poate fi pedepsită cu închisoarea.

De altfel, de curând, mai multe lanțuri de supermarketuri britanice au interzis folosirea cuvântului în asociere cu produsele lor.

Fotografii: Facebook

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton