Homepage  / Vedete / Vedete străine

Anya Taylor-Joy, protagonista mini-seriei Netflix „Gambitul damei”, are un nou proiect

Anya Taylor-Joy, protagonista mini-seriei Netflix „Gambitul damei”, are un nou proiect

de Redactia Tvmania

Anya Taylor-Joy (24 de ani), protagonista mini-seriei Netflix „Gambitul damei”, care a devenit un succes global, va lucra din nou cu creatorul acesteia, Scott Frank, la un film care va ecraniza un roman al lui Vladimir Nabokov, informează independent.co.uk. 

 

Lansată pe 23 octombrie, mini-seria „Gambitul damei” a devenit rapid un succes imens, fiind cea mai urmărită miniserie Netflix până în prezent. Producția s-a situat pe primul loc în 63 de țări, printre care Marea Britanie, Israel și Argentina și a intrat în top 10 în 92 de țări. Pe protagonista sa, tânăra Anya Taylor-Joy, o știm din „Split”, „Miniaturista”, „Emma” și „Noii mutanți”, iar în viitor o vom vedea în rolul tinerei Furiosa din viitorul film al regizorului George Miller, un spin-off al francizei „Mad Max”. 

 

Noul proiect la care actrița va lucra din nou cu scenaristul Scott Frank este ecranizarea romanului lui Vladimir Nabokov „Râsete în întuneric”, publicat în 1932. Scenaristul a declarat recent, în cadrul podcastului „The Watch”, că își dorea cu ardoare, de ani de zile, să aducă această carte pe ecrane.

„Este o carte extraordinară, va fi un eveniment cinematografic, pe care îl voi concepe ca pe un film noir, a povestit el. Este o carte preponderent despre artă și pictură, dar va deveni un film adevărat, un thriller mic, insolent și minunat”. 

Cartea îl are în centru pe Albert Albinus, un critic de artă căsătorit, de vârstă mijlocie, care are o relație cu Margot Peters, o tânără de șaptesprezece ani, actriță aspirantă și model, care lucrează la cinematograful local. Romanul analizează relația lor amoroasă, care se complică și mai mult o dată cu apariția lui Axel Rex, fostul iubit al lui Margot. 

Pe Anya Taylor-Joy o vom mai vedea, în 2021, în „Last Night in Soho”, un thriller la care tocmai s-au încheiat filmările și în care a jucat alături de Matt Smith, Thomasin McKenzie, Terence Stamp, dar și de regretata Diana Rigg, aflată aici la unul dintre ultimele sale roluri. Ea filmează, în prezent, la saga vikingă de aventuri „The Northman”, petrecută în secolul al X-lea, alături de Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Ethan Hawke, Willem Dafoe și Björk. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton