Homepage  / Seriale britanice

Arma secretă (și creștină) a poliției: Sora Boniface. BBC First difuzează „Sister Boniface Mysteries”

Arma secretă (și creștină) a poliției: Sora Boniface. BBC First difuzează „Sister Boniface Mysteries”

de Mioara Tronaru,

După psihologi, femei de serviciu, coafeze și preoți, iată că a sosit și momentul măicuțelor care au ca hobby prinderea infractorilor. Când începe pe BBC First seria „Sister Boniface Mysteries”.

Primul sezon din „Sister Boniface Mysteries” (2022) are premiera duminică 12 februarie, la BBC First. Postul de seriale va difuza câte un episod nou în fiecare duminică, de la ora 21.15.

De la „Father Brown”

Pe Sora Boniface (Lorna Watson) am avut ocazia să o vedem pentru prima dată, cu ani în urmă, într-unul dintre episoadele primului sezon din „Father Brown” (difuzat și el de BBC First).

Numit chiar așa „The Bride of Christ” („Mireasa lui Cristos”), episodul ne făcea cunoștință o călugăriță care avea un laborator și era pasionată de cărțile Agathei Christie. Iar publicul a fost cucerit de modul în care aceasta ajută personajul principal să rezolve două crime. Reacția a fost atât de pozitivă încât producătorii nu au vrut să lase lucrurile așa.

Will Trotter, unul dintre producătorii executivi ai serialului „Father Brown”, a declarat pentru TV Insider: „Sora Boniface a fost așa o bucurie, o apariție atât de amuzantă, iar interpretarea Lornei Watson atât de extraordinară încât nu am putut-o lăsa deoparte. Dar cum integrezi o călugăriță care are un laborator într-un serial cu crime, asta ne-a dat ceva bătaie de cap”.

Astfel s-a născut ideea spinoff-ului lui „Father Brown”, iar Jude Tindall, scenarista care a scris „Father Brown”, dar și „Shakespeare şi Hathaway: Detectivi particulari” (pe care-l vedem pe TVR 1), s-a apucat și de „Sister Boniface Mysteries”. Lorna Watson a fost uluită când i s-a făcut oferta de a-și relua rolul: „Chiar nu-mi venea să cred. A fost o surpriză cu totul neașteptată”, a recunoscut actrița în TV Insider.

Cine e Sora Boniface

Suntem în anii ’60, în orășelul fictiv Great Slaughter din Anglia, pe vremea când poliția nu avea atâtea mijloace tehnice de investigare a crimelor. Sora Boniface este o călugăriță catolică tânără, care conduce o Vespa roșie ca focul și are un laborator unde face teste criminalistice.

De fapt, chiar a refuzat o ofertă din partea M15, agenția britanică de contrainformații, pentru a îmbrăca haina de măicuță, dar pasiunea pentru rezolvarea crimelor i-a rămas în sânge.

Are metode de lucru cu totul diferite față de Father Brown, care se baza pe puterea de persuasiune pentru a-i face pe infractori să-și mărturisească păcatele. De această dată avem de-a face cu metode științifice.

Sora Boniface are un doctorat în criminalistică și chiar un laborator cu ajutorul căruia încearcă să aducă la lumină dovezi incontestabile ale infracțiunilor comise în mica localitate engleză. „Credința este incredibil de importantă pentru ea, dar și tehnicile criminalistice, la fel”, spune actrița Lorna Watson.

Sora Boniface nu rezolvă infracțiunile de una singură, are alături doi ofițeri de poliție. Este vorba despre chipeșul detectiv-inspector Sam Gillespie (Max Brown) și un alt oficial abia venit în Great Slaughter, ceva mai sobru, sergentul Felix Livingstone (Jerry Iwu).

Din culise

Serialul a fost filmat în regiunea Cotswold, în vara lui 2021. „Nu a fost o vară foarte fierbinte și am fost foarte încântată în fiecare zi. Dar din cauza costumului, fața mea a căpătat un dreptunghi bronzat, de cu totul altă culoare față de restul feței”, a declarat Lorna Watson. În afară de bronzul neașteptat, actrița a fost nevoită și să învețe să condusă o Vespa. „M-am prins destul de repede. La un moment dat chiar am făcut neintenționat o cascadorie, iar tipul care se ocupa de Vespa mi-a spus că nu știa că pot face asta. De fapt, nici eu nu știam”, a spus amuzată Watson în TV Insider.

Cu Father Brown, Sora Boniface sau vicarul din Grantchester, televiziunea a făcut un pariu câștigător. „Sunt seriale polițiste, dar sunt și povești morale. O grămadă de alte producții sunt numai cu detectivi și infractori, dar dincolo de asta, e un întreg teritoriu neexplorat de umanitate și spiritualitate. Iar oamenii vor să fie mai buni, să trăiască într-o lume mai bună”, crede producătorul Will Trotter.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton