Homepage  / Filme Online / Netflix

„Armata celor morți”: Un scandal și câteva milioane în plus pentru filmul cu zombi de la Netflix

„Armata celor morți”: Un scandal și câteva milioane în plus pentru filmul cu zombi de la Netflix

de Redactia Tvmania

Inițial, nu ar fi trebuit să o vedem pe Tig Notaro în rolul pilotului Marianne Peters din filmul lui Zack Snyder „Armata celor morți”, „Army of the Dead” (2021), care-a avut recent premiera pe Netflix. De fapt, rolul i-a fost oferit lui Chris D’Elia, care nu numai că l-a acceptat, dar l-a și interpretat integral.

Înainte de a deveni cel mai bun personaj din „Armata celor morți”, Tig Notaro nici măcar nu figura în distribuția filmului. Actriță și comediană, cunoscută pentru serialul „One Mississippi”, apariția din „Star Trek: Discovery” și nominalizată la Emmy pentru „Tig Notaro: Boyish Girl Interrupted”, aceasta a devenit „salvatoarea” regizorului Zack Snyder și a soției sale, producătoarea Deborah, când filmul a ajuns în impas.

Când „Armata celor morți” terminase filmările și ajunsese deja în postproducție, în iunie 2020, actorul Chris D’Elia, care avusese rolul pilotului de elicopter ce trebuia să extragă din Las Vegasul plin de zombi echipa spărgătorilor de seifuri, a fost acuzat de hărțuire sexuală asupra minorilor.

Și, în acel moment, Zack și Deborah Snyder au hotărât să-l înlăture din lungmetraj. Nu e prima oară când un actor este „șters” digital dintr-un film și înlocuit cu altul. La fel a făcut și Ridley Scott când l-a înlocuit pe Kevin Spacey cu Christopher Plummer, în „Pentru toţi banii din lume”.

Dar asta s-a lăsat cu costuri usturătoare, scrie IndieWire. Zack Snyder recunoaște că decizia de a-l îndepărta pe Chris D’Elia și a o pune în loc pe Tig Notaro a fost una ușoară, dar în practică a fost o mișcare foarte dificilă și costisitoare. Nu a dat nicio cifră, dar a spus că este vorba de câteva milioane de dolari la mijloc.

În plus, toate astea se întâmplau în plină pandemie, așa că regizorul nu a mai putut aduna întreaga distribuție pentru refilmări, iar Notaro a fost inserată în film printr-o combinație de scene filmate cu dubluri sau în fața unui ecran verde și cu ajutorul calculatorului.

Filmări dificile

Pentru majoritatea scenelor, Tig Notaro și-a interpretat singură personajul în fața ecranului verde. Iar actrița recunoaște că în tot timpul acesta îi răsuna în cap aceeași întrebare:

„Cum naiba de la a spune niște bancuri americanilor am ajuns la asta?”

După ce Chris D’Elia a fost scos integral de pe peliculă, Zack Snyder a refăcut fiecare secvență cu Tig Notaro singură, explicându-i tot timpul unde ar trebui să privească și cum să se miște. Singura scenă în care a avut un partener, a fost aceea în care a fost alături de Ana de la Reguera, care are personajul Maria Cruz.

Dar după filmări, personajul lui Tig Notaro a trebuit inserat în film și sincronizat perfect cu dialogurile și acțiunea. Iar când lucrurile nu au mers bine, s-a făcut un scan complet al corpului lui Notaro cu ajutorul căruia s-a realizat versiunea sa digitală care a fost apoi folosită în film. În final, atât de chinuitul rol al lui Tig Notaro a fost unul dintre cele mai bune din film.

„Armata celor morți” poate fi văzut pe Netflix.

Foto: Netflix

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton