Homepage  / Seriale turceşti

Vlad Țepeș vine la Netflix! Domnitorul român e personaj principal în sezonul 2 din „Ascensiunea imperiilor: Otomanii”. Ce actor foarte cunoscut îl interpretează

Vlad Țepeș vine la Netflix! Domnitorul român e personaj principal în sezonul 2 din „Ascensiunea imperiilor: Otomanii”. Ce actor foarte cunoscut îl interpretează
24

de Andra Stana,

„Ascensiunea imperiilor: Otomanii”, în original „Rise of Empires: Ottomans”, o docu-dramă despre sultanul turc Mohamed al II-lea, revine cu noi episoade pe Netflix. Ce nume poartă al doilea sezon și când are loc premiera pe platforma de streaming.

[toc]

UPDATE, 14 decembrie 2022:

Marcel Iureș, narator pentru „Ascensiunea imperiilor: Otomanii”, sezonul 2, versiunea în română

Rise of Empires: Ottoman: Sezonul 2 – Mahomed vs Vlad va avea premiera pe Netflix pe 29 decembrie 2022. Platforma de streaming a dezvăluit, miercuri, 14 decembrie, că serialul va fi format din 6 episoade a câte 50 de minute.

„Ascensiunea imperiilor: Otomanii, sezonul 2” – sinopsis. După cucerirea Constantinopolului, sultanul Mahomed al II-lea își consolidează puterea, dar un conducător din Țara Românească amenință să-i doboare imperiul.

Ascensiunea imperiilor: Otomanii, sezonul 2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 24

Serialul, regizat de Emre Sahin, îi are în distribuție pe Cem Yigit Uzümoglu în rolul Sultanului Mehmed al II-lea, Daniel Nuță în rolul lui Vlad Țepeș, Tuba Büyüküstün în rolul Marei Brankovic, Radu Micu în rolul lui Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Țepeș.

Marcel Iureș este narator pentru versiunea în limba română, iar Charles Dance dublează versiunea originală, în engleză.

Istorici români implicați în producția serialului: Andrei Pogăciaș și Mihail Hasan.

Știrea inițială, 4 decembrie 2022

„Ascensiunea imperiilor: Otomanii” – când e premiera sezonului 2, pe Netflix

Ascensiunea imperiilor: Otomanii” este o docu-dramă, un hibrid între un serial și un documentar. Imaginile de ficțiune, excelent realizate de Netflix în Turcia (seria e disponibilă în prezent pe platforma de streaming), alternează cu intervenții explicative ale mai multor specialiști în istorie.

Primul sezon, format din 6 episoade și lansat în 2020, a avut în prim-plan tinerețea sultanului turc Mohamed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului. În momentul lansării sale în România, serialul a putut fi urmărit și pe Viasat History, sub numele de „Istoria imperiilor: Otomanii”.

Ascensiunea imperiilor: OtomaniiIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  8 / 24

Despre povestea din al doilea sezon, numit „Mehmed vs Dracula”, s-a scris încă de la început că s-ar concentra pe rivalitatea dintre Mohamed și Vlad Țepeș – armatele celor doi s-au înfruntat la Târgoviște, în iunie 1462, în așa-numitul Atac de noapte. 

La ani buni după ce cucerește Constantinopolul, sultanul Mehmet al II-lea își consolidează puterea, dar un voievod valah necruțător amenință să-i doboare imperiul.”, se arată în sinopsisului noului sezon al serialului de pe Netflix. Se confirmă astfel zvonurile menționate anterior, apărute inițial în presa turcă.

Filmările pentru „Mehmed vs Dracula”, sezonul 2 dinAscensiunea imperiilor: Otomanii”, s-au terminat încă din toamna anului 2021. Recent, s-a aflat că platforma de streaming va lansa sezonul 2 din „Ascensiunea imperiilor: Otomanii” pe data de 29 decembrie 2022.

Trailer „Ascensiunea imperiilor: Otomanii – Mehmed vs Dracula”

De curând a fost lansat trailerul oficial al celui de-al doilea sezon din „Ascensiunea imperiilor: Otomanii”, intitulat „Mehmed vs Dracula”. Serialul documentar de acțiune, istorie și ficțiune este regizat de Emre Șahin și scris de Kelly McPherson.

Doi actori români în distribuția „Ascensiunea imperiilor: Otomanii”

Tuba Büyüküstün, Birkan Sokullu, Selim Bayraktar (Sumbul din „Suleyman Magnificul”), Osman Sonant, Damla Sönmez („Lupta rozelor” și „Legea familiei”) și Ushan Çakır („În dragoste și în război” și „Vieți schimbate”) sunt actori în serialul în care Cem Yiğit Üzümoğlu îl interpretează pe Mahomed al II-lea.

Din distribuția serialului turcesc fac parte și doi actori români. Primul dintre ei este Daniel Nuță, pe care îl știți din serialul „Adela”, de la Antena 1.

Nuță, care va fi Vlad Țepeș în serial, a publicat pe contul personal de Instagram primele imagini din „Ascensiunea imperiilor: Otomanii”, sezonul 2. Actorul român a lăsat să se înțeleagă că așteaptă cu nerăbdare ziua de 29 decembrie, când e programată premiera.

Rise of Empires: Ottomans Sezonul 2. Primul teaser s-a lansat‼️ 29 decembrie este ziua”, a scris Daniel Nuță, pe contul personal de Instagram.

Al doilea actor român din „Ascensiunea imperiilor: Otomanii”, sezonul 2, este Radu Micu. În mediul online, acesta le-a arătat prietenilor și fanilor imagini din noul său proiect. Micu a menționat faptul că și-a făcut „prieteni pe viață” la filmările pentru această mini-serie.

Acum un an eram în Turcia împreună cu Daniel Nuţă din cauza lui Domnica Circiumaru. Acum dacă tot eram acolo, am repetat, am filmat și ne-am făcut prieteni pe viață! In decembrie ne vom reprezenta neamul în apriga luptă cu Mehmed!”, a scris Radu Micu, într-o postare pe Facebook.

radu-micu-ascensiunea-imperiilor-otomanii-sezonul-2-3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  20 / 24

Sursa foto: Netflix, Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton