Homepage  / Vedete / Vedete străine

Ashton Kutcher, despre boala rară care i-a pus viața în pericol. Cum l-a sprijinit Mila Kunis

Ashton Kutcher, despre boala rară care i-a pus viața în pericol. Cum l-a sprijinit Mila Kunis
9

de Andra Stana,

Ashton Kutcher este cunoscut mai ales pentru rolurile din serialele „That '70s Show” și „Dude, Where's My Car?”. Actorul de 44 de ani s-a luptat în trecut cu niște probleme de sănătate grave. Kutcher a descris recent simptomele care i-au perturbat brusc viața.

Ashton Kutcher a povestit în detaliu despre sperietura pe care a tras-o la sfârșitul anului 2019, când și-a pierdut brusc capacitatea de a merge, de a auzi sau de a vedea.

În noul serial Paramount+, „The Checkup With Dr. David Agus”, Kutcher a dezvăluit că suferă de vasculită, o boală autoimună gravă și rară care atacă și inflamează vasele de sânge, scrie etonline.com.

ashton kutcherIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

M-am trezit într-o zi și aveam probleme de vedere, abia vedeam. Mi-am pierdut auzul, ceea ce mi-a afectat echilibrul, balanța și nu mai puteam să merg. Am avut vasculită, pe care o cunoașteți foarte bine”, a împărtășit Kutcher.

Ce este vasculita, boala cu care a fost diagnosticat Ashton Kutcher

Afecțiunea face ca pereții să se îngroașe, ceea ce face ca fluxul sanguin să fie restricționat, ceea ce duce la potențiale complicații precum cheaguri de sânge și leziuni ale organelor.

În cazul în care vasele de sânge sunt afectate în urechi, poate duce la pierderea auzului. Pierderea vederii are loc atunci când sângele este restricționat să ajungă la ochi. Potrivit medicilor, vasculita se poate întâmpla oricărei ființe umane sănătoase, cu efecte pe termen scurt sau lung.

„Există un standard cu care te obișnuiești în viața ta, cum ar fi să poți vedea clar”, a detaliat Kutcher. „Și apoi, brusc, nu mai poți vedea, ca și cum ai avea această ocluzie și nu mai poți vedea. Și apoi, de genul: „De ce naiba nu vorbești mai tare, pentru că nu te aud?”. Vrei să-ți recuperezi sănătatea pe care ai avut-o cândva”.

Cum l-a ajutat Mila Kunis pe Ashton Kutcher în lupta cu boala rară de care suferă

Potrivit lui Kutcher, el este „aproape de normalitate” în ceea ce privește vederea și auzul, la ani de zile după diagnosticul de vasculită.

Actorul a început interviul spunând că se simte „uimitor”. Apoi, medicul său a comentat că este „impresionant” și a făcut aluzie la pașii uriași pe care actorul i-a făcut în drumul său spre sănătate.

„Voi spune că soția dumneavoastră a fost uimitoare”, a menționat Dr. Agus. „Pur și simplu a stat acolo lângă tine. A fost un lucru frumos de privit”.

Ashton Kutcher, despre boala rară care i-a pus viața în pericol. Cum l-a sprijinit Mila KunisIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  3 / 9

Kutcher a fost de acord, lăudând-o pe Mila Kunis pentru sprijinul ei, spunând în mod repetat: „Este cea mai bună”.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton