Homepage  / Vedete străine

Asistentul care i-a dat lui Alec Baldwin o armă cu gloanțe reale nu e la prima greșeală de acest fel. De ce a fost concediat în 2019

Asistentul care i-a dat lui Alec Baldwin o armă cu gloanțe reale nu e la prima greșeală de acest fel. De ce a fost concediat în 2019

de Roxana Mirea,

Ancheta în ceea ce privește tragedia de pe platourile de filmare ale peliculei „Rust” continuă. În urma tragediei, directoarea de imagine Halyna Hutchins a murit, iar regizorul Joel Souza a fost rănit, fiind împușcat în umăr. Lui Alec Baldwin i s-a spus că arma nu este încărcată în momentul în care i-a fost înmânată de asistentul de regie Dave Halls. Cel din urmă nu este la prima greșeală de acest fel.

Asistentul de regie fusese concediat din cauza unui alt accident cu o armă

Dave Halls, asistentul de regie care i-a înmânat lui Alec Baldwin o armă cu gloanțe reale, nu este la prima greșeală de acest fel. În 2019, acesta fusese concediat din echipa unui alt film, „Freedom’s Path”, după ce un coleg a fost rănit ușor de o armă de recuzită.

Dave Halls nu a învățat din greșeli, așa că săptămâna trecută istoria s-a repetat, însă deznodământul a fost mult mai tragic. Directoarea de imagine Halyna Hutchins a murit după ce Alec Baldwin a tras cu arma de recuzită, în timpul filmărilor pentru pelicula „Rust”. Asistentul de regie trebuia să verifice arma înainte de a i-o înmâna actorului.

„Dave Halls a fost concediat de pe platoul în 2019, după ce un membru al echipei a suferit răni uşoare când o armă a fost acţionată accidental”, a declarat pentru AFP un producător al filmului respectiv, care nu a apărut încă pe ecrane, scrie Agerpres.

„Halls a fost dat afară de pe platou imediat. Producţia nu a început să turneze din nou până când Dave nu a părăsit scena”, a adăugat sursa, precizând că a fost făcut un raport scris în acel moment.

Arma care i s-a dat lui Alec Baldwin fusese folosită înainte de tragedie

Scena în timpul căreia s-a produs tragedia se filma la Bonanza Creek Ranch, în New Mexico. Dave Halls i-a dat lui Alec Baldwin o armă presupusă goală pe care actorul a folosit-o pentru a repeta o scenă. De asemenea, arma trecuse și prin mâinile armurierului, o tânără de 24 de ani, fără experiență, care ar fi trebuit să se asigure că pistolul nu este încărcat.

În plus, arma respectivă fusese folosită, cu câteva ore mai devreme, pentru un tir în cutii de conserve, potrivit unei surse citate de presa americană.

Există și informații referitoare la tensiunile de pe platourile de filmare. O parte dintre angajați ar fi intrat în grevă, părăsind platoul de filmare cu câteva ore înainte de tragedie din cauza condițiilor de muncă. Având în vedere această situație, regizorul a spus că aveau la dispoziție o singură cameră pentru a fi folosită în acea zi și care nu înregistra în momentul incidentului.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton