Astăzi n-o să îți vorbim despre produsele efective pe care să le alegi ci vrem să venim, mai degrabă, cu câteva tips & tricks de care să ții cont atunci când alegi electrocasnicele pentru casa ta, indiferent dacă vorbim de cele pentru bucătărie, baie și nu numai.
Spațiu și dimensiune
Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când achiziționezi electrocasnice este spațiul pe care îl ai la dispoziție. Nu alege niciodată să măsori „din ochi”. În cumpărarea acestor elemente, nu există aproximări de spațiu și nu există „pare că s-ar potrivi”; chiar și câțiva milimetri vor face frigiderul sau aragazul nepotrivit pentru spațiul tău.
Așa că pune-te pe măsurat la milimetru spațiul pe care îl ai și nu te rezuma la asta – gândește-te la cât de spațios vrei să arate încăperea.
Să presupunem că ai o bucătărie de dimensiuni reduse – dacă vei alege o combina frigorifica cu 4 sertare sau un frigider în două uși, nu cumva ar părea și mai mică? De aceea este important să ai și o privire de ansamblu asupra încăperii – desigur, o mașină de spălat cu uscător încorporat este alegerea ideală pentru confortul tău, dar dacă baia ta este de mici dimensiuni, n-o va face decât să pară și mai „înghesuită”.
Deci, înainte de a pleca în călătoria pentru alegerea electrocasnicelor, asigură-te că îți cunoști spațiul de acasă în profunzime și că știi ce așteptări ai de la el: vrei un aspect mai spațios? Atunci optează pentru electrocasnicele slim. Sau, dimpotrivă, ai un spațiu mare la dispoziție și vrei să nu pară gol? Acum ar fi o alegere potrivită acel frigider în două uși.
Și funcțional, dar și estetic
E de la sine înțeles că funcționalitatea electrocasnicelor noastre este cel mai important aspect – de aceea este vital să investim în calitate și să avem o gândire de cursă lungă. Dar, dincolo de latura funcțională, trebuie să nu uităm că electrocasnicele ocupă un spațiu considerabil în casele noastre.
Deci, trebuie să meargă bine, dar trebuie și să arate bine. Impecabil. Să fie integrate în designul casei noastre, să se piardă în amenajarea interioară a spațiului și, nu în ultimul rând, să aibă legătură unele cu altele. Cum ar fi dacă ai alege în bucătărie un aragaz alb, un frigider din inox și o hotă crem?
Probabil ar părea că elementele nu au nicio legătură între ele – de aceea este important să le corelăm astfel încât să obținem o estetică unitară, care să nu deranjeze vizual.
Alegerile smart
Chiar dacă să schimbi electrocasnicele din casă nu este întocmai accesibil, încearcă să nu faci alegerile bazate pe „cât de ieftin” este un obiect; chiar dacă pe termen scurt te încântă afacerea pe care ai făcut-o, pe termen lung vei sfârși cheltuind chiar mai mult. Motivul?
Electrocasnicele foarte ieftine sunt de o calitate îndoielnică, deci va trebui să le schimbi mult prea repede, iar asta înseamnă alți bani cheltuiți. Când vine vorba de electrocasnice, trebuie să investești în calitate și să te gândești la felul în care se vor comporta produsele peste ani – chiar va rezista o plită extrem de ieftină mai mult de doi, trei ani? Șansele sunt slabe.
Dincolo de asta, să alegi smart nu înseamnă doar să investești în obiectele care contează cu adevărat, ci și să investești în tehnologiile viitorului: adică cele inteligente. Lumea va migra, încet, dar sigur, către aceste tehnologii, pentru că ne fac viața mai ușoară și ne cresc gradul de confort.
De aceea, când vine vorba de electrocasnice, alege smart: mașini de spălat inteligente, aspiratoare smart și calorifere termice inteligente – nu pentru că este „cool” sau „în trend”, ci pentru că meriți acel confort extra.
În final, investește având în vedere stilul tău de viață de peste 5 ani: poate acum ești singur și vei alege un minifrigider, însă ai garanția că peste câțiva ani lucrurile vor fi la fel? Și nu uita – electrocasnicele sunt o investiție, nicidecum o cheltuială.
O investiție în calitatea vieții tale și în confort – deci, când vine vorba de electrocasnice, nu ar trebui să ții cont de veșnicul „poate găsesc mai ieftin”. Dacă îți crește gradul de confort și îți automatizează munca, merită investiția.