Homepage  / Seriale / Seriale coreene

Începe „Legendele palatului: Concubina regelui”

Începe „Legendele palatului: Concubina regelui”

de Redactia Tvmania

TVR 1 continuă seria producţiilor coreene, care au cucerit telespectatorii români cu poveştile istorice din trecutul Coreei, cu atenţia acordată decorurilor şi costumele impresionante. Cel mai nou titlu difuzat de TVR, „Legendele palatului: Concubina regelui”, debutează azi.

Realizat de acelaşi regizor care a stat în spatele deja difuzatelor „Giuvaerul palatului”, „Furtună la palat” şi „Doctorul Hur Jun” (Lee Byeong-hoon, supranumit „regele serialelor istorice” în Coreea de Sud), serialul „Legendele palatului: Concubina regelui” (producţie 2010) are la bază, ca sursă de inspiraţie, dinastia Joseon.

Scenariul o are în centru pe Dong Yi (Han Hyo Joo), o orfană care devine doamna de companie a reginei şi apoi, după moartea acesteia, concubina regelui Suk-Jong (Ji Jin-Hee), căruia îi face un fiu.

La fel ca celelalte seriale coreene difuzate la noi, producţia mizează pe un element tradiţional coreean: „Doctorul Hur Jun” s-a centrat pe medicină, „Giuvaerul palatului” a impresionat prin mâncărurile deosebite prezentate, iar „Furtună la palat” – prin atenţia pentru artă. Acum, „Concubina regelui” are în centru muzica: protagonista Han Hyo-Joo a învăţat să cânte la haegeum (o vioară tradiţională coreeană) pentru rol şi povestea e plină de scene muzicale.

Viaţa tumultuoasă de la curtea regală este surprinsă în cele 60 de episoade ale serialului (TVR-ul le-a împărţit în două, obţinând 120 de episoade) cu aceeaşi atenţie pentru detalii prin care s-au remarcat celelalte seriale coreene difuzate de postul naţional de televiziune.

Serialul debutează pe 16 martie şi vor fi difuzate câte două episoade de luni până vineri.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton