Homepage  / Știri

Sezonul 4 din serialul ”Urzeala tronurilor” revine astăzi la HBO

Sezonul 4 din serialul ”Urzeala tronurilor” revine astăzi la HBO

de Redactia Tvmania

Actul al 4-lea din „Urzeala tronurilor” – care revine la HBO azi, pe 3 martie – este marcat de schimbarea raporturilor de putere, lupte la scară largă şi obişnuita decimare a personajelor. Postul HBO va difuza astăzi, de la ora 23.50, primele două episoade ale seriei 4.

Urzeala tronurilor

Sezonul patru aduce şi mai multe răsturnări de situaţie. Capetele de regi vor cădea, vechii inamici vor încheia alianţe, iar un personaj important se va întoarce din morţi. În primul episod, Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) se îndreaptă spre Meereen, oraşul renumit pentru comerţul cu sclavi, care o reţine în drumul ei spre Westeros.

Jon Snow (Kit Harington) trebuie să-şi convingă fraţii de arme că nu i-a trădat. Nu în ultimul rând, Tyrion Lannister (Peter Dinklage) primeşte vizita unui personaj important la Debarcaderul Regelui (Vipera Roşie, prinţ de Dorne).

Filmările pentru sezonul al 4-lea au durat 136 de zile din cauza numărului mare de scene de luptă. „Avem mai multă acţiune, ceea ce consumă şi mai mult timp. În ultimele trei episoade sunt câteva scene pe care aşteptam de mult să le filmez”, spunea David Benioff, unul din părinţii serialului.

După ce s-a reunit în Irlanda de Nord, echipa de producţie a trecut prin Islanda şi a descoperit noi locaţii de filmare în Croaţia, printre care Palatul lui Diocleţian, muntele Mosor şi cariera de piatră Perun.

Scenariul „Urzelii tronurilor” are la bază seria de cărţi „Cântec de gheaţă şi foc”, iar cele zece episoade noi acoperă a doua jumătate din „Iureşul săbiilor”. În perioada 1996-2011, George R. R. Martin a publicat cinci din cele şapte volume anunţate şi există riscul ca producătorii să rămână fără materie primă la un moment dat.

„Este alarmant. Le pot spune în mare despre ce urmează să scriu, însă nu am toate detaliile. Trăiesc cu speranţa că nu-i pot lăsa să mă prindă din urmă”, spunea autorul american într-un interviu pentru „Vanity Fair”.

Difuzarea sezonului al cincilea din „Urzeala tronurilor” va începe pe 13 aprilie, la HBO.

Citeşte şi:

„Urzeala tronurilor”, sezonul 5: „Pe alocuri mai șocant decât Nunta Roșie!”

Lena Headey din “Urzeala tronurilor” este însărcinată

Încă un rol pe marele ecran pentru Peter Dinklage („Urzeala tronurilor”)

Serialul „Urzeala tronurilor” va continua cu sezoanele 5 şi 6

Serialul „Urzeala tronurilor” este favoritul la Emmy 2014

“Urzeala tronurilor”, un nou record de piraterie online

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton