Homepage  / Seriale coreene

Tot ce se știe până acum despre sezonul 2 al serialului coreean „Squid Game”/„Jocul calamarului”, de la Netflix

Tot ce se știe până acum despre sezonul 2 al serialului coreean „Squid Game”/„Jocul calamarului”, de la Netflix

de Mioara Tronaru,

Când apare sezonul 2 al serialului Jocul calamarului. Serialul sud-coreean „Squid Game”, intrat pe 17 septembrie 2021 pe Netflix, își continuă marșul triumfal: la numai 10 zile de la lansare, a ajuns pe locul 1 și în Top 10 România. Luni, 27 septembrie, producția depășise „Sex Education” (locul 2), „Intrusion” (locul 3) și „Lucifer” (locul 4).

Dacă nu ați devorat deja cele nouă episoade ale serialului, cu siguranță ați văzut vreun trailer sau măcar ați auzit vorbindu-se de el. Pentru că, la momentul actual, „Squid Game” de la Netflix, este producția cu cel mai mare succes în toată lumea. A intrat în Top 10 în mai mult de 76 de țări și pe toate rețelele sociale se analizează fir cu fir tot ce s-a întâmplat. Și, evident, principala întrebare care este pe buzele tuturor este: „Când va veni sezonul al doilea?”.

Squid Game/Jocul calamarului

Va fi sau nu va fi? Atenție spoiler!!!

„Squid Game” este o producție asemănătoare cu seria de filme americane „Jocurile foamei” sau cu serialul japonez „Alice in Borderland” (disponibil și el tot pe Netflix).

Mai mulți participanți se înscriu la un concurs în care trebuie să treacă de mai multe probe, inspirate de jocurile tradiționale coreene ale copiilor, pentru un important premiu în bani.

Problema e că probele sunt mortale: cei care pierd, ca și cei care refuză să participe, sunt lichidați pe loc.

Dacă ați terminat deja de vizionat serialul, știți că finalul este chiar mai mult decât deschis. Toți cei care mai sunt încă vii (și poate că și unii dintre cei care au murit) ar putea foarte bine să se întoarcă pe ciudatul platou unde aveau loc jocurile.

Squid Game/Jocul calamarului

Ba chiar în ultima secvență a primului sezon personajul principal, Seong Gi-hun (Jung-jae Lee), pare că chiar acolo se duce. Apoi, nu avem nicio dovadă palpabilă că polițistul Hwang Jun-ho (Wi Ha-joon), ajuns din întâmplare să fie implicat în acțiune, este chiar mort.

Ar fi putut foarte bine să se salveze singur (s-au mai văzut cazuri) sau să îl fi salvat chiar fratele său (trecut de partea întunecată a forței).

Apoi, avem trei actori coreeni de top care fac roluri minore. În ordinea apariției: Gong Yoo – în rolul celui care recrutează participanții la joc, Wi Ha-joon – în rolul polițistului infiltrat în locația jocurilor și Lee Byung-hun – în rolul Omului din Față, cel care are grijă ca totul să meargă bine. Greu de crezut că niște nume așa mari din industria coreeană au cam plimbat tava în serial…

Jocul calamarului, sezonul 2. De la Netflix, liniște…

Așa cum ne-a obișnuit deja, platforma de streaming își duce mai departe tradiția de a nu sufla o vorbuliță despre producțiile proprii.

De obicei, strategia Netflix-ului este aceea de a se asigura mai întâi că producția este una de succes și-apoi de a demara șantierul pentru o eventuală continuare.

Dacă își urmează acest plan, vom avea cu siguranță și sezonul al doilea din „Squid Game”!

Singurul care-a vorbit despre asta a fost Hwang Dong-hyuk, scenaristul și regizorul serialului. Întrebat despre sezonul al doilea, acesta a declarat pentru Variety:

„Nu am un plan foarte bine dezvoltat pentru sezonul al doilea din «Squid Game». Mă apucă durerea de cap numai când mă gândesc la asta. Dar, dacă e să o fac, nu o să o fac singur cu siguranță. Visez să am o cameră plină de scenariști și vreau mai mulți regizori experimentați”.

UPDATE 9 NOIEMBRIE: După mai multe speculații, creatorul „Jocul calamarului”, Hwang Dong-hyuk, confirmă oficial că cel mai de succes serial Netflilx va avea și al doilea sezon.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton