Homepage  / Seriale / Seriale americane

Au început filmările la mult-așteptatul „House of the Dragon”, spin-off-ul serialului „Urzeala tronurilor”

Au început filmările la mult-așteptatul „House of the Dragon”, spin-off-ul serialului „Urzeala tronurilor”

de Redactia Tvmania

Fanii nenumărați ai imensului succes Urzeala tronurilor pot răsufla ușurați, pentru că vor putea vedea, nu chiar peste foarte mult timp, îndelung anticipatul spin-off al acestuia, House of the Dragon, scrie britishperioddramas.com.

Ecranizare a seriei literare scrise de George R. R. Martin, serialul „Urzeala tronurilor” a fost lansat în 2011 și a avut opt sezoane, difuzate cu succes uriaș până în 2019 (în România, serialul a fost difuzat de HBO, iar acum este disponibil integral pe HBO Go).

Noul serial House of the Dragon este ecranizarea cărții lui George R. R. MartinFoc și sânge”, publicată și la noi, a cărei acțiune se petrece cu sute de ani înainte de cea din „Urzeala tronurilor”. În acele vremuri, Casa Targaryen (singura familie de stăpâni ai dragonilor care supraviețuiește decăderii Valyriei) se stabileste la Piatra Dragonului. Aici începe povestea generatiilor de conducători care, începand cu legendarul Aegon Cuceritorul, se luptă să păstreze Tronul de fier, până la rebeliunea care aproape îi distruge.

„House of the Dragon” ne va dezvălui povestea Casei Targaryen (din care a descins Daenerys Targaryen) și va urmări războaiele civile din interiorul acesteia. Cunoscut drept legendarul „Dans al Dragonilor”, conflictul este descris ca „un război civil masiv în cele Șapte Regate, desfășurat între două ramuri rivale ale Casei Targaryen”.

Creat de George R. R. Martin împreună cu Ryan Condal („Colony”, „Hercules”), viitorul serial tocmai a intrat „oficial” în producție, conform contului său de Twitter proaspăt creat. Acolo a fost postată o fotografie foarte recentă cu actorii din distribuție în faza citirii la masă a scenariului, prima etapă a lucrului la orice producție.

 

 

Distribuția principală și descrierea celor mai importante personaje au fost anunțate încă din luna decembrie a anului trecut. Paddy Considine („Peaky Blinders”, „The Suspicions of Mr. Whicher”) îl va juca pe regele Viserys Targaryen, iar Olivia Cooke („Bâlciul deșertăciunilor”) o va interpreta pe Alicent Hightower.

Lor li s-au mai alăturat Emma D’Arcy („Truth Seekers”), care va avea rolul prințesei Rhaenyra Targaryen, și Matt Smith (interpretul tânărului Philip, duce de Edinburgh, din „The Crown”), care va fi prințul Daemon Targaryen. Anul trecut, Matt Smith declarase: „E o șansă minunată să fac parte din asemenea producție și să am un asemenea rol. Fără să dezvălui prea multe, aș spune că îmi doresc să călăresc ceva dragoni… dacă voi reuși”. Serialul îi va mai avea în distribuție pe Steve Toussaint („It’s a Sin”) în rolul lordului Corlys Velaryon, pe Rhys Ifans („Notting Hill”), pe Eve Best („Discursul regelui”) și pe Sonoya Mizuno („La La Land”).

Serialul „House of the Dragon” va avea zece episoade și va avea premiera la anul în Statele Unite, pe HBO și HBO Max. Se așteaptă ca în Marea Britanie serialul să fie distribuit de Sky Atlantic și Now TV.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton