Homepage  / Seriale

Au reînceput filmările la „Sanditon”. Ce știm despre sezonul 2 al serialului inspirat de Jane Austen

Au reînceput filmările la „Sanditon”. Ce știm despre sezonul 2 al serialului inspirat de Jane Austen
6

de Ruxandra Dinca,

Timp de un an de zile, serialul „Sanditon”, adaptare după Jane Austen, a avut soarta pecetluită: era oficial anulat, în ciuda protestelor fanilor. Dar în luna mai, producătorii s-au răzgândit, au anunțat că vor face și sezoanele 2 și 3, iar acum echipa este deja la lucru, pe platourile de filmare.

Sanditon”, serial redifuzat recent la noi de Happy Channel (ultimul episod a fost programat duminică, 8 august), este inspirat de romanul omonim al celebrei scriitoare britanice Jane Austen, roman rămas neterminat la moartea acesteia, în 1817. Pornind la personajele create de Austen, Andrew Davies, producător și scenarist cunoscut (este responsabil pentru titluri precum „Război și pace”, „Mr Selfridge”, „House of Cards”), a imaginat o poveste întreagă, prezentată în cele opt episoade ale sezonului 1, lansate în 2019.

Un serial de epocă inspirat de Jane Austen, având în centru o idilă între doi protagoniști care inițial nu se prea plac (gen „Mândrie și prejudecată”), plus decoruri și costume minunate, atent realizate?!

Pe hârtie, povestea de dragoste dintre Charlotte Heywood (Rose Williams) și Sidney Parker (Theo James), doi tineri șarmanți ce se cunosc pe malul mării, în stațiunea (fictivă) Sanditon, în Anglia începutului de secol XIX, era un succes garantat. În realitate însă, serialul nu a avut audiențele scontate, așa că producătorii l-au anulat în primăvara lui 2020.

 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Sanditon (@sanditon_official)

Decizia a provocat un val de proteste – fanii au creat chiar și o petiție în acest sens – pentru că sezonul 1 se termina în coadă de pește, iar finalul (numit de unii șocant) nu era deloc genul „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”.

Se fac sezoanele 2 și 3

Dar, după un an întreg în care proiectul a fost anulat, în luna mai anul acesta, când nimeni nu mai spera nimic, producătorii au anunțat resuscitarea serialului „Sanditon”, povestea fiind reînnoită pentru încă două sezoane.

Iar de atunci, lucrurile par să se miște neașteptat de repede! A ajutat probabil și faptul că echipa era pregătită încă de la început să continue dincolo de sezonul 1 – „Nu știu dacă v-ați dat seama uitându-vă la serial, dar noi contam pe faptul că vom face și sezonul 2”, declara destul de amărât, în septembrie 2020, pentru Radio Times, scenaristul Andrew Davies.

La începutul lunii iulie, conturile oficiale de social media ale serialului „Sanditon” anunțau că echipa s-a reunit deja pentru prima citire a scenariului:

 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Sanditon (@sanditon_official)

Iar pe 22 iulie, tot în social media, producătorii confirmau că au început filmările pentru noile episoade și anunțau și o serie de actori noi care se alăturau distribuției: Ben Lloyd-Hughes este Alexander Colbourne, Tom Weston-Jones este colonelul Francis Lennox, Rosie Graham este Alison Heywood, sora mai mică a eroinei principale, plus Maxim Ays, Frank Blake și Alexander Vlahos.

 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Sanditon (@sanditon_official)

Ce se întâmplă în noile episoade?

În șirul acesta de vești bune există însă și una proastă: interpretul rolului principal, Theo James, nu se va întoarce în poveste. Imediat ce s-a anunțat că „Sanditon” va continua cu sezoanele 2 și 3, actorul a făcut publică această declarație:

Deși mi-a făcut o plăcere imensă să-l joc pe Sidney, din punctul meu de vedere, povestea lui se încheie așa cum mi-am dorit. Sfârșitul trist al poveștii dintre Charlotte și Sidney este diferit, unic și foarte interesant pentru mine și le doresc celor din distribuția și echipa tehnică de la „Sanditon” mult succes cu sezoanele noi”, a explicat Theo James, prins acum cu filmările pentru alt serial, „Soția călătorului în timp”.

Și totuși, în lipsa lui Sidney, Charlotte nu va petrece prea mult timp plângând, căci iată ce detalii au dat despre firul narativ producătorii:

Noile episoade vor continua acțiunea la nouă luni după evenimentele din sezonul 1 și vor urmări personaje vechi și noi, pe măsură ce orășelul crește în popularitate. Charlotte Heywood (Rose Williams) se întoarce la malul mării și stârnește interesul a doi bărbați nou veniți. Georgiana Lambe (Crystal Clarke), în ultima ei vară înainte de a împlini 21 de ani, intră în tot felul de încurcături în numele iubirii, dar riscă să rămână mai singură ca niciodată. Și familia Parker se întoarce, iar Tom (Kris Marshall) se chinuie să reconstruiască Sanditon, însă îl așteaptă numeroase obstacole, căci secretele și minciunile celor din familia Denham continue să zdruncine fundația însoritului orășel de la malul mării”, anunță un comunicat de presă, citat de Collider.

Au reînceput filmările la Sanditon. Ce știm despre sezonul 2 al serialului inspirat de Jane Austen (1)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Sursa foto: Instagram

 

Astăzi la TV:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton