Homepage  / Știri

Aur pentru România în finala de la ștafetă 4×100 m liber! Reacția lui David Popovici 

Aur pentru România în finala de la ștafetă 4x100 m liber! Reacția lui David Popovici 

de Ioana Maria,

România a pus, ieri, mâna pe prima medalie la Campionatele Europene de Juniori. David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu au obținut medalia de aur la proba de 4x100m liber, după un finiș de senzație, surclasând Marea Britanie la mustață. Podiumul a fost completat de Italia.

Popovici a plecat primul, scrie gsp, și a obținut un avans de o secundă după primii 100m. Britanicii au recuperat și au preluat controlul cursei. Patrick Dinu a avut însă o prestație incredibilă la ultimul schimb, reușind să recupereze pe ultimii metri distanța față de primul loc și să ajungă primul la finiș. Timpul României a fost 3:18.93, la numai 8 sutimi de britanici!

Tot marți 5 iulie, ștafeta României de 4×100 m liber feminin s-a clasat pe locul 5. În prima finala cu prezență românească de la această ediție a Campionatului European de înot pentru juniori, echipa României, formată din Bianca Costea, Rebecca-Aimme Diaconescu, Irina Preda și Anastasia Bako, s-a clasat pe locul 5. Timpul lor a fost 3:48,57.

Reacția lui David Popovici 

A fost o strategie foarte bună, mă bucur că împreună am avut puterea să ne sincronizăm și să ne coordonăm atât de bine. Am muncit foarte mult și am reușit să câștigăm împreună. Publicul m-a energizat foarte tare, mă simt foarte bine. Mă bucur că pot să reprezint o echipă atât de puternică și frumoasă. Vom păstra echipa și pentru seniori. Urmează Campionatele Europene de seniori”a declarat David Popovici, la finele cursei pentru medalia de aur. 

Miercuri, în a doua zi a campionatelor Europene de juniori, desfășurate în Complexul de Natație din Otopeni, David Popovici (17 ani) va concura în două probe: dimineața, în serii la ștafeta combinată de 4×100 metri liber, și seara, în finală la 200 de metri liber.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton