Vă vine sau nu să credeți, vacanța mare este aici. Ca să nu-i lase pe cei mici la greu în zilele lungi și călduroase, Editura Arthur a pregătit zece cărți noi superamuzante. Plus un bonus, ca distracția să fie completă.
Vă vine sau nu să credeți, vacanța mare este aici. Ca să nu-i lase pe cei mici la greu în zilele lungi și călduroase, Editura Arthur a pregătit zece cărți noi superamuzante. Plus un bonus, ca distracția să fie completă.
Cameleonul Cami pleacă în Tibet, Luminița Corneanu (il. de Andrei Damian, Editura Vlad și Cartea cu Genius, 2 ani+). Cameleonul Cami nu mai vrea să meargă la grădiniță și cu asta basta. Doar că mama nu e prea încântată de idee și doar când se preface bolnav se îndură de el. Ce nu știe mama este că micul Cami vrea să plece în Tibet și i-ar fi reușit, dacă n-ar fi fost domnul polițist.
Cui i-e frică de Scufița Roșie?, Georgiana Chițac (Editura Vlad și Cartea cu Genius, 3 ani+). Lupicool și Lupiblu petrec noaptea cu lună plină în pădure, alături de tatăl Lup. Totul decurge bine până când, a doua zi, în timp ce căutau de mâncare, dau nas în nas chiar cu Scufița Roșie, de care le era foarte, foarte frică. Doar e prietenă cu vânătorul cel rău, nu? Dar lucrurile merg mult mai bine decât se așteptau.
Fanfara lui Rostogol #5, Lavinia Braniște (il. de Andrei Măceșanu, Editura Vlad și Cartea cu Genius, 6 ani+). Cu toții așteptam un nou volum din seria cu adorabilul porcușor Rostogol. De data aceasta, Rostogol și prietenii lui vor să organizeze o petrecere de Ziua Sperietorii. Și ce petrecere e aia fără o Fanfară adevărată? Așa că fiecare își ia instrumentele în primire și se pune pe învățat note muzicale și acorduri.
Arici și baloanele, David Gruev (il. Andreea Chele, Editura Arthur, 7 ani+). Când ești arici și marea ta pasiune sunt baloanele, lucrurile nu sunt deloc ușoare. Pentru că acele tale și pielea lor fină și subțire nu o pot da la pace. Asta, până când Ariciul află de Uzina de Baloane Sfântul Gonflabil și pleacă în Peru, ca să-și împlinească visul.
Copacul cu 52 de etaje, Andy Griffiths (il. Terry Denton, trad. Mihaela Buruiană, Editura Arthur, 7 ani+). Nu se mai putea așa! Nu mai aveau loc de distracții! Așa că Andy și Terry îi construiesc treisprezece etaje noi căsuței lor din copac, care devine acum ditamai blocul cu cincizeci și două de etaje. Au loc suficient pentru Academia de Dresat Melci Ninja, pentru hipodromul cu căluți de lemn, ba chiar și pentru noi provocări, căci disparițiile și somnul profund inexplicabil se țin lanț.
Cornute cosmonaute și alte 116 nonsensuri, Carmen Tiderle (il. Vali Petridean, Editura Arthur, 10 ani+). Pregătiți-vă să râdeți cu gura până la urechi! Noua carte în versuri a lui Carmen Tiderle este pliiină de umor. Și ceva lucruri serioase. Că doar nu e de ici de colo să vezi oi jucând în filme horror. Sau să asiști la greva electrocasnicelor. Sau să dezlegi enigma: mai sunt clătitele pline de clăbuc clătite? Umor serios, nu glumă!
Fantezie și suspans
Cronicile Domnișoarei Poimâine III: Misterul orașului Lunivineri, Adina Rosetti (il. Oana Ispir, Editura Arthur, 12 ani+). Ultimul volum al trilogiei Domnișoarei Poimâine aduce și mai multă aventură în Regatul Timpului. După ce Orașul Etern este cuprins de o epidemie de tristețe, năstrușnicul Akum trece prin portalul-clepsidră și ajunge în orașul Lunivineri, unde weekendul fusese abolit și unde trebuie să se descurce cu noi reguli de timp. Cum era de așteptat, părinții pleacă în căutarea lui, dar de data aceasta lucrurile sunt mult mai complicate.
Apă, praf și soare, Adriana Grigore (Editura Arthur, 12 ani+). Busuioc și Siminoc sunt frați gemeni, poartă același suflet, dar unul este fiu de regină, în timp ce altul fiu de slujnică. Treptat, află că le-a fost menit să apere lumea de lighioanele scăpate de sub control de Bătrânul Alexe, doar că nu știu că în umbrele pădurii se ascund și creaturi controlate de scorpia-mamă.
Comoara din insulă, R.L. Stevenson (il. Dan Ungureanu, trad. F. Brunea-Fox, Editura Arthur, 14 ani+). Marea aventură a lui Jim Hawkins este acum ilustrată minunat de Dan Ungureanu. Harta insulei pierdute în ocean și mirajul comorii lui Flint capătă culoare și parcă și mai multă viață. Jim și marinarii alături de care călătorește pe nava Hispaniola trec prin situații-limită care-i vor ține cu sufletul la gură pe cititorii mici și mari.
Casa. Cartea întâi, Alex Moldovan (Editura Youngart, 14 ani+). Tara Medinski, puștoiaca de optsprezece ani, atrage atenția întregii țări: deși nimic n-o recomandă, a fost aleasă să facă parte din Consiliului celor 301 și în curând va fi demnitar deplin al Casei. Doar că treptat Tara își dă seama că România perfectă în care li se tot zice că trăiesc (poluare zero, vicii eradicate, orașe-verzi) este doar o iluzie, controlată de o mână de dictatori.
Ordinul Povestitorilor nr. 15, Adina Popescu (coord.), revistă de scriere creativă și alte forme de magie. Ce revistă e mai potrivită pentru copii decât una scrisă și ilustrată de copii? În cel mai recent numărul al Ordinului Povestitorilor, cei mici au fost încurajați să și-l imagineze pe Arthur, în cuvinte, linii sau culori. Ce a ieșit? 160 de pagini pline de magie, în care tinerii scriitori și ilustratori și-au lăsat imaginația în voie.
Alegeți-vă aventurile din vara aceasta și lăsați-vă însoțiți de suspans și mult umor!