Homepage  / Disney Plus

„Avere națională: Puterea istoriei”, serialul Disney e complet echipat pentru aventură

„Avere națională: Puterea istoriei”, serialul Disney e complet echipat pentru aventură

de Andreea Hentea,

Disponibil din 14 decembrie pe platforma Disney Plus, noul serial „Avere națională: Puterea istoriei” (2022) ne tentează cu o poveste plină de comori nemaivăzute, aventură, mister, un grup de tineri frumoși și inventivi și o distribuție excelentă, în care îi întâlnim inclusiv pe Harvey Keitel și Catherine Zeta-Jones.

Noul serial produs de Jerry Bruckheimer vine în continuarea celor două filme de mare succes „Comoara națională” / „National Treasure” (2004) și „Comoara națională: Cartea secretelor” / „National Treasure 2: Book of Secrets” (2007), cu Nicolas Cage în rolul principal, alături de care i-am văzut pe Sean Bean, Diane Kruger, Jon Voight, Harvey Keitel, Christopher Plummer, Ed Harris și Helen Mirren.

Îndrăgite instantaneu de public pentru combinația de aventură, mister și eroi carismatici, cele două filme – regizate de Jon Turtletaub și produse tot de influentul Jerry Bruckheimer – au încasat împreună peste 800 de milioane de dolari.

Aventura reîncepe

Primele două episoade din serialul „Avere națională: Puterea istoriei”, disponibile deja pe platformă, ne introduc în atmosfera unei povești care are toate motivele să ne captiveze.

Totul începe cu aurul și bibliotecile din palatele împăratului aztec Montezuma, căutate de conchistadori, apoi căzute în uitare, după ce a început să se creadă că aparțin exclusiv unui mit.

În timp ce Cortez și armata sa au invadat Mexicul, în 1519 – ni se spune – și au decimat Imperiul Aztec, o rețea clandestină de femei indigene a reușit să ascundă comoara lui Montezuma, care fusese adunată de secole în imperiile învecinate. După ce au ascuns comoara, au împărțit indiciile despre locul ei în trei relicve – una pentru incași, una pentru mayași și una pentru azteci.

De-a lungul secolelor, relicvele s-au pierdut, dar au revenit în actualitate în timpurile noastre, când un puternic traficant a pornit pe urmele lor.

Pe unde se ascund comorile

Dornic să apere prețioasa relicvă în posesia căreia se află, Rafael Valenzuela (Alejandro Edda), un aventurier cu inimă mare, se sacrifică pentru a-i păstra secretul și pentru a-și apăra tânăra soție și pe fetița lor, bebelușul Jess, de oamenii traficantului.

Douăzeci de ani mai târziu, tânăra și curioasa Jess Valenzuela (Lisette Olivera), dă de o pistă care o conduce către fostul agent FBI Peter Sadusky (Harvey Keitel, care își reia aici rolul din filmele seriei „Comoara națională”) și către secretul care i-a adus sfârșitul tatălui său.

Cu un talent deosebit pentru rezolvarea puzzle-urilor și cu un simț al observației ieșit din comun, Jess, care se visează angajată la FBI, la departamentul de criptanaliză, nu are cum să rateze indiciile descoperite și să rămână departe de mirajul unei enigme.

Alături de prietenii ei, Tasha (Zuri Reed), Oren (Antonio Cipriano) și Ethan (Jordan Rodrigues) și de Liam (Jake Austin Walker), proaspăt alăturat grupului, Jess pornește pe urmele comorii, cu neîndurătoarea Billie (Catherine Zeta-Jones), dealer de antichități pe piața neagră, suflându-le permanent în ceafă.

Fanii filmelor din seria „Comoara națională” îl vor redescoperi, de asemenea, în distribuția serialului pe fermecătorul Justin Bartha (care în momentul lansării primului film avea doar 26 de ani). Acesta reia, la rândul său, rolul lui Riley Poole, expertul în tehnică de vârf din cele două filme.

Vânătorii de comori sunt mai sexy ca oricând

Serialul creat de Cormac și Marianne Wibberley are de toate – umor, suspans și spirit de aventură – și face inteligent legătura între povestea vechilor comori și hainele și comportamentul super-cool al tinerilor vânători de comori.

Producția nu face economie la niciun capitol, decorurile sunt somptuoase, imaginea impresionantă, iar ritmul în care se desfășoară totul e alert și actual. Un mare atu al serialului îl reprezintă inserarea inteligentă în poveste a nenumărate elemente din universul celor mai reușite jocuri video, de la indicii greu de depistat, încăperi secrete perfect camuflate, uși ascunse, trape, cheițe și puzzle-uri, care te fac să te simți participant la acțiune într-o proporție extrem de satisfăcătoare.

La acest ansamblu se adaugă personaje relaxate și credibile, întruchipate de o distribuție de-a dreptul excelentă, pe care ești gata să o însoțești cu plăcere în orice aventură ar porni.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton