Avocado toast, în forma sa cea mai simplă, este pâine prăjită și acoperită cu piure de avocado sau cu felii de avocado.
Avocado toast, în forma sa cea mai simplă, este pâine prăjită și acoperită cu piure de avocado sau cu felii de avocado.
Dar mulți oameni vor adăuga toppinguri precum ouă, fructe, legume, condimente și multe altele. A devenit un produs popular pentru micul dejun și brunch, savurat atât acasă, cât și la restaurante.
Pe măsură ce mesajele publice privind nutriția au început să accepte grăsimile alimentare în ultimii ani – în special grăsimile derivate din surse vegetale, cum ar fi avocado – pâinea toast cu avocado a devenit una dintre favoritele entuziaștilor sănătății și ai fitness-ului. Însă cât de bun este pentru tine?
Este bun pentru cei care vor să slăbească?
Consumul de avocado a fost asociat cu o greutate corporală mai mică, un indice de masă corporală (IMC) mai mic și o circumferință a taliei mai mică.
Unele studii mici au arătat că un avocado pe zi poate duce la pierderea în greutate. Este important de reținut, totuși, că o mare parte din cercetările din acest domeniu sunt finanțate de către Hass Avocado Board, așadar acestea pot avea o doză mare de subiectivism.
Amintiți-vă că pierderea în greutate nu este cauzată sau împiedicată de anumite alimente specifice, dar înlocuirea anumitor alimente cu altele – cum ar fi folosirea avocado pe pâinea prăjită în loc de șuncă de porc, care este bogată în grăsimi saturate, de exemplu – poate ajuta la susținerea acestui obiectiv.
Avocado este o sursă bună de grăsimi mononesaturate și fibre, doi nutrienți care au fost remarcați pentru rolul lor în sprijinirea pierderii în greutate. În plus, dietele bogate în grăsimi mononesaturate, cum ar fi dieta mediteraneană, sunt legate de o greutate corporală mai mică.
O trecere în revistă a mai multor studii sugerează că grăsimile, în special grăsimile polinesaturate și mononesaturate, pot crește senzația de sațietate, precum și reduce eliberarea de hormoni ai foamei în organism, ceea ce poate contribui la pierderea în greutate.
Dacă scopul este pierderea în greutate, poate doriți să alegeți pâine integrală sau pâine secară și să luați în considerare adăugarea unei surse de proteine, cum ar fi un ou, la painea toast.
Toastul de avocado este o sursă excelentă de fibre
Oamenii se gândesc adesea la avocado doar ca la o sursă bună de grăsimi, dar aproximativ 70 de grame oferă, de asemenea, 8 grame de fibre, ceea ce reprezintă circa 30% din doza zilnică recomandată.
Atunci când este asociat cu pâine integrală, numărul de fibre crește și mai mult. Fibrele încetinesc digestia, ajutându-vă să vă simțiți sătul mai mult timp.
Pâinea toast cu avocado oferă vitamine, minerale și antioxidanți
Avocado este o sursă excelentă de vitamine B, acid folic, vitamina K și vitamina E. Este, de asemenea, o sursă bună de magneziu, potasiu și vitamina C.
Conține o varietate de fitonutrienți, inclusiv tocoferoli, carotenoizi, fenolici și fitosteroli. Acești antioxidanți ajută sănătatea inimii, a ochilor și a pielii.
Pâinea integrală conține, de asemenea, vitaminele B și poate conține minerale precum zinc, fier și magneziu.
Posibilele dezavantaje ale toastului cu avocado
Deși pâinea toast cu avocado oferă multe beneficii potențiale pentru sănătate, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru toată lumea.
În primul rând, pâinea prăjită cu avocado nu are o sursă semnificativă de proteine, o parte importantă a unei mese echilibrate. Dar acest lucru este ușor de rectificat prin completarea ei cu un ou, somon afumat sau fasole.
În plus, unele toasturi cu avocado pot trece cu ușurință din categoria nutritiv la cea de “indulgență” cu garnituri precum bacon de porc sau multă brânză, care ar adăuga grăsimi saturate. Excesul de grăsimi saturate este legat de un risc crescut de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și cancer.
De asemenea, este important să luați în considerare tipul de pâine secara, toast, sau paine simpla – pe care îl folosiți și cât de mult consumați pe porție. Pâinea albă, care este conține un tip de carbohidrați rafinați, este legată de un risc crescut de diabet de tip 2 și de boli cardiovasculare atunci când este consumată în exces.
Nu în ultimul rând, există unele îngrijorări cu privire la impactul asupra mediului al consumului unei cantități mari de avocado, în principal legate de transportul acestora în întreaga lume din California și Mexic.