Homepage  / Televiziune

Ayda Aksel despre Azize Aslanbey, personajul său din „Hercai”: „La început m-am speriat”

Ayda Aksel despre Azize Aslanbey, personajul său din „Hercai”: „La început m-am speriat”

de Redactia Tvmania

Este una dintre actrițele renumite ale Turciei, dar abia rolul din „Hercai”, serialul turcesc difuzat acum de Kanal D de luni până miercuri, de la 20.00, a făcut-o cunoscută pe Ayda Aksel în afara granițelor țării sale. Iar personajul său a fost de la început o mare provocare profesională.

 

Azize Aslanbey din „Hercai”, o femeie cu inima împietrită de ură și dorință de răzbunare, care ascunde o mulțime de secrete, este personajul care i-a adus recunoașterea internațională actriței care o interpretează, Ayda Aksel (58 de ani). Pe măsură ce „Hercai” a cucerit lumea, de la Spania și Israel la țările celor două Americi (urmează să înceapă, din 22 iunie, în SUA, la Telemundo, sub numele „Hercai: Amor y venganza”), tot mai mulți telespectatori au devenit curioși în legătură cu actrița și personajul pe care îl interpretează cu atâta talent.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Ayda Aksel (@aydaaksel)

Într-un interviu pentru Dizi TV, în primăvara lui 2019 („Hercai” a fost lansat în Turcia în martie 2019), însăși Ayda Aksel vorbea astfel despre reacția trecătorilor din Midyat, oraș din estul Turciei, unde au avut loc filmările:

„Când merg pe stradă, am parte de reacții ciudate. Pe de o parte, oamenii o urăsc pe Azize, e clar că îi face să se simtă inconfortabil. Pe de altă parte, o respectă pe Azize pentru că e așa o femeie puternică”, povestea Ayda Aksel, care a mai adăugat că a fost teribil de speriată când i-a fost oferit rolul, mai ales că venea după ce în serialul anterior, „Gülperi”, difuzat și la noi, avusese rol de femeie bogată și elegantă de oraș:

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Ayda Aksel (@aydaaksel)

„La început mi-am speriat. Mi-a fost foarte teamă să trec de la rolul de doamnă de oraș la cel al unei femei din Mardin, să vorbesc așa cum vorbește ea. Dar am început să mă obișnuiesc. O ador pe Azize, ador să o joc. În mod evident, e total opusă mie, e atât de dură, de răzbunătoare, de plină de ură. Dar îmi place foarte mult să o interpretez. Cred că este un personaj foarte bine scris”, a mai spus actrița Ayda Aksel.

Ayda Aksel, o viață personală dificilă

Actrița s-a născut în 1962, la Istanbul, într-o familie de actori, care au încurajat-o atunci când a ales să se facă la rândul ei actorie. A studiat la Facultatea de Teatru si Film din cadrul Universitatii Mimar Sinan. A urmat inclusiv cursuri de balet și violoncel, iar după absolvire, a început să pună voce pentru reclame. Are o pasiune declarată pentru teatru și a apărut ani de zile pe scena teatrelor din Istanbul.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Ayda Aksel (@aydaaksel)

Pe plan personal, soarta i-a adus destule provocări. Prima căsătorie, din 1984, cu un inginer, s-a terminat cu divorț după 9 ani, în 1993. Doi ani mai târziu, în 1995, actrița s-a recăsătorit cu un tehnician de sunet, însă bărbatul a murit din cauza unui infarct în 2010. Din prima căsătorie, Ayda are o fiică, Leyla, din a doua căsătorie are un băiat, Efe. Ei au ajutat-o pe mama lor să depășească greutățile de pe plan personal și la ei revine mereu actrița, când are nevoie de susținere – ca atunci când vrea, de exemplu, să se distanțeze de energia negativă a lui Azize:

„Când petrec timpul cu copiii mei, când sunt acasă și mă îndepărtez de Azize, imediat mă recunosc. Am nevoie să mă întorc la mine, pentru că, din punctul ăsta de vedere, Azize este un personaj dificil, care mă provoacă profesional”.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Ayda Aksel (@aydaaksel)

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton