Homepage  / Știri

Azerbaidjanul a câştigat Eurovisionul

Azerbaidjanul a câştigat Eurovisionul

de Redactia Tvmania

Finala Eurovision 2011, care a avut loc pe 14 mai, la Düsseldorf, în Germania, a fost câştigată de reprezentanţii Azerbaidjanului, Ell & Nikki, cu melodia “Running Scared”. România s-a clasat pe poziţia a 17-a cu piesa “Change”, cântată de trupa Hotel FM.

Moldova a fost “mai norcocoasă” şi a obţinut locul 12, băieţii de la Zdob şi Zdub impresionând europenii cu melodia “So Lucky” (“Atât de norocos”). Pe locurile doi şi trei s-au clasat Italia (care a revenit după 14 ani ani la Eurovison) şi respectiv Suedia (care a avut probabil cel mai simpatic participant, pe Eric Saade, care a cântat piesa “Popular”).

Reprezentanţii României (David Bryan, Gabriel Băruţă şi Alex Szüz) au obţinut un total de 77 de puncte, din care punctajul maxim de 12 puncte a fost acordat de Italia şi Republica Moldova, 10 puncte – Belgia şi 8 puncte – Spania. La rândul său, România a acordat 12 puncte Republicii Moldova, 10 puncte celor din Azerbaidjan şi 8 puncte Greciei.

Câştigătorii Eurovisionului, Eldar şi Nigar, au trecut printr-o preselecţie foarte riguroasă în ţara lor natală, Azerbaidjan. Ei au fost aleşi dintre 77 de concurenţi împărţiţi în şapte semi-finale.

“Cred într-adevăr că “Running Scared” se potriveşte foarte bine cu stilul şi vocile noastre, cântecul fiind exact pe sufletul nostru”, a spus tânărul Eldar înainte de concurs.

Ascultaţi aici piesa “Running Scared”, câştigătoarea Eurovisionului:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3Vk4HYUatv8[/youtube]

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton