Homepage  / Știri

Banca Angliei a dezvăluit primele bancnote cu chipul Regelui Charles. Ce se întâmplă cu banii cu imaginea Reginei Elisabeta

Banca Angliei a dezvăluit primele bancnote cu chipul Regelui Charles. Ce se întâmplă cu banii cu imaginea Reginei Elisabeta
5

de Roxana Mirea,

La sfârșitul zilei de 19 decembrie, Banca Angliei a prezentat noile bancnote care îl înfățișează pe Regele Charles, care a urcat pe tron la 8 septembrie 2022, după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, la vârsta de 96 de ani. Iată cum arată noile bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea.

Cum arată noile bancnote cu chipul regelui Charles

Noul aspect al bancnotelor cu imaginea regelui Charles a fost prezentat de Banca Angliei. Portretul regelui va fi singura modificare a modelelor existente ale bancnotelor de 5, 10, 20 și 50 de lire sterline, care vor începe să intre în circulație de la jumătatea anului 2024.

Noile bancnote vor avea portretul regelui pe față și în fereastra de siguranță transparentă. Bancnotele existente vor fi acceptate în continuare în magazine și după punerea în circulație a noilor bancnote, potrivit BBC.

Regina Elisabeta a fost primul monarh care a apărut pe bancnotele în circulație ale Băncii Angliei, începând cu anul 1960. Bancnotele emise de băncile scoțiene și nord-irlandeze nu o înfățișează pe regină.

În prezent, sunt în circulație aproximativ 4,5 miliarde de bancnote individuale ale Băncii Angliei, în valoare de aproximativ 80 de miliarde de lire sterline. Banca Angliei a declarat că, în urma îndrumărilor primite de la Casa Regală, noile bancnote vor fi tipărite doar pentru a înlocui bancnotele uzate sau pentru a satisface o cerere crescută, pentru a minimiza impactul financiar și de mediu al schimbării.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Monedele de 50 de penny cu imaginea regelui Charles al III-lea au intrat deja în circulație prin intermediul oficiilor poștale din întreaga țară. Monedele cu imaginea reginei vor fi acceptate în continuare în magazine, la fel ca și bancnotele.

Sursa Foto: Hepta, Facebook

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton