Homepage  / Seriale / Seriale americane

BBC şi HBO fac o miniserie despre prima lesbiană modernă

BBC şi HBO fac o miniserie despre prima lesbiană modernă

de Redactia Tvmania

Viaţa britanicei Anne Lister (1791–1840) – proprietăreasă de pământ, celebră pentru jurnalele cuprinzătoare (scrise parţial codat şi descifrate abia în anii ’80), în care îşi povestea viaţa (de la întrebările legate de administrarea moşiei, până la relaţiile lesbiene) – va deveni subiect de miniserie, scrie tbivision.com.

BBC şi HBO vor colabora la un proiect TV în 8 părţi despre Lister, intitulat „Shibden Hall”. Filmările vor începe abia anul viitor.

Aceasta a locuit în Yorkshire, în secolul XIX, unde a moştenit domeniul Shibden Hall de la rude şi a trăit după bunul plac, datorită averii deţinute. A modernizat clădirea principală şi i-a adăugat o bibliotecă, pasionată fiind de cărţi. Lister arăta masculin, se îmbrăca doar în negru şi era cunoscută în zonă pentru activităţile deloc feminine cu care îşi umplea timpul.

S-a iubit cu Marianna Lawton (inclusiv cât aceasta era măritată, obţinând permisiunea soţului ei) şi cu Ann Walker (cu care s-a şi „măritat”).

Lister a murit în Rusia (era pasionată de călătorii şi a fost prima femeie care a urcat pe Muntele Perdido, din Pirinei), înţepată de o insectă.

Aceasta nu va fi prima poveste TV despre Anne Lister: acum 7 ani, britanicii au făcut un film biografic despre ea, „The Secret Diaries of Miss Anne Lister”, cu Maxine Peake în rolul principal.

BBC şi HBO au mai coprodus împreună serialul „Roma” (2005 – 2007), miniseria „Parade’s End”/„Ultima paradă” (2012), iar acum lucrează la adaptarea TV a seriei de romane poliţiste semnate de J. K. Rowling, care are titlulCormoran Strike.

Citește și:

Filmul „Întoarcere la Howards End” (1992) va deveni miniserie BBC/Starz

Seria „Cormoran Strike” a lui J.K. Rowling devine serial BBC

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton