Homepage  / Vedete româneşti

Beauty tips de la Lia Sinchevici: „Cel mai mult mă înfrumuseţează fetiţa mea!”

Beauty tips de la Lia Sinchevici: „Cel mai mult mă înfrumuseţează fetiţa mea!”
11

de Cătălina Matei,

Originară din Republica Molodova, Lia Sinchevici a studiat un an la un liceu în Statele Unite și, deși își dorea să se stabilească acolo, România a cucerit-o în doar patru zile. Dacă pe TV o puteți urmări în serialul „Strada Speranței” de la Kanal D, în ce privește teatrul, actrița are mai multe spectacole, iar în restul timpului se dedică întru totul fetiței sale în vârstă de 2 ani, Alexandrina. Află mai multe detalii imediat!

Ai studiat un an de liceu în SUA, apoi te-ai întors în Republica Moldova. Îți doreai să revii pe plaiurile americane, dar te-ai oprit în România.  Ce te-a convins atunci să rămâi?

Când am venit în România, am fost fascinată de cât de curat, melodios, se vorbeşte limba română aici; în Republica Moldova, din cauza influenţei ruseşti, se vorbeşte diferit limba română. După prima vizită În România, care a durat 4 zile, am decis să mă mut în România, să vin aici la facultate. Nu mi-a fost greu să fac aceasta tranziţie, am fost primită cu inimile deschise de mulţi români şi sunt foarte recunoscătoare pentru asta.

De la jurnalism am ajuns să activez în domeniul actoriei, mai mult, aşa că am zis că vreau să dau admitere la UNATC, să-mi lărgesc orizonturile. Dar nu am ţinut să beneficiez de locurile speciale pentru basarabeni, dimpotrivă – am concurat cu toţi candidaţii români.

Am vrut să „lucrez” şi cu accentul meu, să pot vorbi o română curată, fără accent basarabean, tocmai pentru a prinde o plajă de roluri mai mare. Mi-am dorit să mă încadrez în peisajul românesc sută la sută ca româncă, în acelaşi timp mă mândresc că mi-am păstrat identitatea, aceea de moldoveancă.

Unde ți-ar plăcea să trăiești dacă s-ar ivi din nou ocazia să pleci în Statele Unite?

Mi-ar plăcea mult să am proiecte acolo, nu ştiu dacă aş putea să locuiesc acolo. Iubesc România. Însă mi-aş dori să am o carieră internaţională şi să „jonglez” între mai multe ţări. În Statele Unite, casa mea a fost în Ohio, acolo am avut familia unde am stat în cadrul programului de schimb de experienţă, din perioada liceului, iar fratele meu locuieşte în Atlanta, Georgia; acolo mai plec, din când în când. Totuşi, mi-aş dori mult să vizitez şi partea vestică, California.

Cum s-a „lipit” comedia de tine? Publicul consumator de TV te știe din producțiile comice gen „Serviciul Român de Comedie”…

Comedia s-a lipit de mine foarte repede, mai repede decât m-aş fi aşteptat. Am un umor natural, autorionie pe care o activez destul de des, mai ales cu persoanele cu care mă cunosc mai bine. Mi s-a părut un segment foarte ofertant . Un rol important a jucat şi Toni Grecu, care a scris roluri pe specificul meu; am creat diverse tipologii de moldovence.

Acum joci în „Strada Speranței” rolul Tamarei. Dincolo de faptul că amândouă sunteți din Republica Moldova, ce alte asemănări mai sunt între voi?

Tamara este o fată foarte sinceră şi muncitoare, acestea sunt caracteristicile comune cu felul meu de a fi. Sunt onestă, muncesc cu dedicaţie şi loialitate în toate proiectele în care sunt angrenată.

Cum e la filmări? Și cine dintre colegi te face să râzi cel mai tare?

La filmări este o atmosferă foarte frumoasă, lucrez cu o echipă sudata de foarte mulţi ani şi te simţi că în familie aici. Se râde mult, ne povestim o mulţime de întâmplări şi nu simţim cum trece timpul.

Cel mai mult rad alături de Viorel (Ovidiu Niculescu) şi Mia (Monica Anghel), noi oricum suntem un trio în serial şi petrecem mult timp împreună. În serial, Tamara, personajul meu lucrează pentru familia Teodorescu, „atotputernicii străzii”, ea patroană de magazin, el patron de service auto.

Ce faci dincolo de micul ecran?

Fac teatru. Momentan , îmi doresc să creez o companie de teatru şi să demarăm proiecte de teatru clasic şi un teatru mai atipic, în care aş dori să implic foarte mult spectatorii. Sunt în etapa în care adun echipa, caut fonduri private şi vreau să aplic pentru AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional).

Mi-aş dori mult să pot materializa ceea ce am proiectat- de 2 ani muncesc asiduu să creez o echipă pentru Ana Karenina şi să joc rolul titular. Apoi vrem să punem în scena „Idiotul” . Scriu şi la „Maria”, un one woman show.

Care este ritualul tău de frumusețe?

Ritual de curăţare spirituală, în primul rând – asta cred că mă face mai frumoasă. Sunt o femeie care încearcă să urmeze credinţa dreaptă, moştenită din familie; mergem cu fetiţa la biserică, avem duhovnic; încercam să facem fapte bune şi să devenim creştini buni.

În legatuara cu tot ceea ce ţine de aspectul fizic, bineînţeles că încerc să trăiesc într-un echilibru, să dorm la ore potrivite, să mănânc sănătos, fac mişcare, sport.

Însă cel mai mult mă înfrumuseţează fetiţa mea (n.r. – Alexandrina, în vârstă de 2 ani). Ea este “stimulatorul” acestei strălucriri care vine din interior.

Și cum te vezi tu în următorii ani?

Mă văd aruncându-mă cu mult curaj în proiecte sociale şi artistice inedite. Mi-aş dori să fac şi stand up.

Lia-Sinchevici-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton