Homepage  / Prime Video

A apărut trailerul așteptatului film „Being the Ricardos”, cu Nicole Kidman și Javier Bardem

A apărut trailerul așteptatului film „Being the Ricardos”, cu Nicole Kidman și Javier Bardem

de Andreea Hentea,

„Being the Ricardos”, anticipatul film regizat de Aaron Sorkin și produs de studiourile Amazon, care va fi lansat pe 10 decembrie în Statele Unite, ni-i prezintă pe celebrii Lucille Ball (Nicole Kidman) și Desi Arnaz (Javier Bardem). În anii '50-'60, cele două vedete au format un cuplu extrem de îndrăgit pe micul ecran, dar și în viața reală.

Acțiunea filmului „Being the Ricardos” este plasată în timpul unei săptămâni de filmări la serialul „I Love Lucy”, un mare succes în epocă, recompensat cu patru premii Emmy. Acesta a avut șase sezoane, a fost difuzat între anii 1951 și 1957 și a transformat-o pe Lucille Ball într-o vedetă extrem de iubită de public. 

Săptămâna de filmări la serialul „I Love Lucy” surprinsă în filmul „Being the Ricardos” nu a fost una oarecare, ci i-a urmărit pe Lucille Ball și Desi Arnaz într-o perioadă extrem de dificilă. Cele două vedete s-au confruntat atunci cu o criză care le putea pune capăt atât carierei, cât și căsniciei.

Lucille Ball a fost chiar adorată de public

După „I Love Lucy”, fanii au vrut să o vadă pe Lucille Ball în mai multe producții. Serialul a fost urmat de producția „The Lucy-Desi Comedy Hour”, în care Lucille Ball apărea (ca și în „I Love Lucy”) alături de soțul ei, actorul de origine cubaneză Desi Arnaz. Acesta a fost difuzat timp de trei sezoane, între 1957 și 1960 și a fost nominalizat la premiul Asociației scenariștilor din America. 

Lucille Ball a jucat apoi în filmul „Lucy in London” (1966), în serialul cu 156 de episoade „The Lucy Show”, difuzat între 1962 și 1968 și nominalizat la un Glob de Aur și în serialul „Here’s Lucy”, difuzat între 1968 și 1974. În acesta din urmă, eroina era văduvă cu doi copii adolescenți și se angaja ca secretară la biroul de avocatură al înțepatului ei cumnat, Harry Carter (Gale Gordon). Cei doi copii ai lui Lucy din serial au fost interpretați chiar de Lucie Arnaz și Desi Arnaz Jr., copiii celor doi iubiți actori. Ultima producție de succes cu Lucile Ball a fost serialul „Life with Lucy”, difuzat în 1986, care a avut un singur sezon cu treisprezece episoade. 

Nicole Kidman, de la spaimă la un rol de Oscar

Nicole Kidman a fost îngrozită de perspectiva de-a o juca pe Lucille Ball după reacțiile pe care le-a stârnit anunțarea distribuirii sale, a scris nytimes.com. Fanii au fost furioși când s-a anunțat că ea va juca rolul lui Lucille, considerând-o total nepotrivită pentru a o portretiza. Nicole Kidman însăși a dezvăluit că, pe fondul acestor reacții, a fost îngrozită să-și asume rolul roșcatei care a strălucit în atâtea sitcomuri, mai ales că fanii serialului original „I Love Lucy” au susținut că Debra Messing ar fi fost o alegere mai bună.

Nicole Kidman a povestit, de asemenea, pentru Variety că, în urmă cu o lună, a avut „emoții copleșitoare legate de film” și că regizorul și scenaristul filmului, Aaron Sorkin, a sunat-o mereu și i-a trimis mesaje de încurajare. Actrița a mai povestit că susținerea lui Sorkin a ajutat-o să se simtă în largul ei în fața camerei, adăugând: „A fost înfricoșător, dar și incredibil de incitant”. 

Aaron Sorkin este regizorul și scenaristul filmului Netflix „Cei șapte din Chicago” (nominalizat anul acesta la șase Oscaruri, inclusiv cel pentru scenariu) și a scris, de asemenea, scenariul filmelor „Rețeaua de socializare” / „The Social Network” (care i-a adus premiul Oscar pentru scenariu în 2011), „Moneyball: Arta de a învinge” (pentru care a fost nominalizat la Oscar în 2012) și „Steve Jobs”. La sfârșitul săptămânii trecute, cineastul și-a apărat opțiunile pentru distribuirea lui Nicole Kidman și a lui Javier Bardem în rolurile principale din „Being the Ricardos”. El a declarat pentru The Hollywood Reporter: „Am făcut acest film în timpul pandemiei și, discutând prin Zoom cu Nicole, cu Javier și cu toți ceilalți, le-am precizat limpede că nu caut actori care să reprezinte copii fizice sau vocale ale lui Lucille și Desi. Filmul nu este o reconstituire fotografică”.

 
El a adăugat: „Știu că Nicole a lucrat la vocea lui Lucy pentru o vreme și am vrut să o eliberez de această povară. În ceea ce privește anticipările negative ale publicului, nu mă îngrijorează deloc. Sunt sigur că, atunci când oamenii vor vedea filmul, vor ieși de la proiecție cu sentimentul că Nicole a pledat extrem de convingător pentru această alegere”. 

„Being the Ricardos”, un triumf anunțat

De altfel, mai multe voci din industrie au prevăzut că publicul se va îndrăgosti de modul în care Nicole Kidman (54 de ani) intră în pielea vedetei micului ecran. Actrița premiată cu un Oscar pentru rolul din „Orele” (2003) a vorbit despre apropierea de rolul lui Lucille Ball într-o sesiune de întrebări și răspunsuri prilejuită de recenta vizionare a filmului „Being the Ricardos”, organizată sâmbătă seara la Los Angeles. Ea a mai spus că, deși îi plăcea Lucille Ball, nu o cunoștea pe „femeia din spatele machiajului”. „M-am îndrăgostit de ea în timp ce citeam scenariul și mi-am dat seama că ceea ce făcea era pionierat în materie de feminism”, a adăugatactrița. 

Filmul, care va avea premiera pe 10 decembrie, a fost foarte bine primit cu această ocazie. Aprecierile la adresa interpretării lui Nicole Kidman au fost copleșitoare, criticii susținând chiar că actrița va obține, probabil, o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță la începutul anului viitor pentru modul în care a întruchipat-o pe Lucille Ball. 

„«Being The Ricardos» m-a mișcat până la lacrimi. Ce privire frumoasă și profund emoționantă în culisele serialului, ce descriere a presiunilor și aspectelor complicate ale serialului, de la cele minore până la cele cu adevărat dramatice! Iar Nicole Kidman este incredibilă”, a scris Collider.

Trailer „Being the Ricardos”

foto: profimedia

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton