Homepage  / Prime Video

Ben Affleck regizează un film despre compania Nike și figura sa emblematică, Michael Jordan

Ben Affleck regizează un film despre compania Nike și figura sa emblematică, Michael Jordan

de Andreea Hentea,

Ben Affleck va regiza un film despre Sonny Vaccaro, conducătorul companiei Nike, despre co-fondatorul acesteia, Phil Knight și despre semnarea contractului istoric cu Michael Jordan. Filmul va fi difuzat de platforma Amazon, iar Ben Affleck va juca în film alături de prietenul și vechiul său colaborator, Matt Damon, scrie deadline.com. 

Filmul, care nu are deocamdată un titlu, va spune povestea uimitoare a modului în care Sonny Vaccaro (care va fi jucat de Matt Damon), un vânzător de pantofi întreprinzător, a ajuns să conducă o companie de încălțăminte sportivă numită Nike, aflată în căutarea sportivului emblematic care să o reprezinte: Michael Jordan. Ben Affleck îl va interpreta pe co-fondatorul Nike, Phil Knight, în această poveste despre efortul susținut și îndelungat al companiei Nike de a semna contractul cu Michael Jordan la mijlocul anilor ’80. 

Astăzi, colaborarea lor face parte din legendă, dar la acea vreme o asemenea susținere părea imposibilă. Cooperarea dintre Nike și Michael Jordan (recunoscut ca „cel mai mare jucător de baschet al tuturor timpurilor”) avea să devină cea mai semnificativă relație dintre un sportiv și o marcă de încălțăminte specializată. Aceasta a avut ca rezultat lansarea, în 1985, a industriei globale a adidașilor, care astăzi aduc miliarde de dolari și continuă să rămână populari. 

În centrul poveștii se va afla căutarea neobosită, de către Sonny Vaccaro, a unui mijloc prin care să-l determine pe Michael Jordan să semneze contractul cu ceea ce era, pe atunci, compania de pantofi aflată pe locul trei în rândul mărcilor semnificative din domeniu. El nu a pregetat să meargă să discute cu părinții campionului, în special cu mama lui, o persoană puternică și dinamică, dar și cu foști antrenori, consilieri, prieteni și apropiați ai lui Jordan. Michael Jordan însuși devine o figură mitică, de dimensiuni ample, care planează deasupra filmului și pare de neatins, în timp ce Sonny se zbate să ajungă la el, obținând accesul la cei apropiați lui. 

O cursă cu rezultate peste așteptări

Filmul va fi realizat de studiourile Amazon în colaborare cu Skydance Sports și cu studiourile Mandalay. Scenariul original scris de Alex Convery, intitulat „Air Jordan”, a fost inclus pe „Lista neagră” a celor mai bune scenarii neproduse din 2021.

În cele din urmă, cei de la studiourile Mandalay i-au arătat scenariul președintelui Skydance Sports (departamentul pentru sport al companiei Skydance Media), Jon Weinbach. Acesta a fost unul dintre producătorii miniseriei documentare despre Michael Jordan, „The Last Dance”, lansată în 2020 și premiată cu Emmy. Prezența lui Weinbach a fost esențială în obținerea drepturilor pe viață asupra poveștii lui Sonny Vaccaro. 

Continuarea unei frumoase colaborări

Ben Affleck și Matt Damon se vor ocupa de o revizuire a scenariului și vor produce filmul. Este prima oară când Ben Affleck regizează un film în care joacă Matt Damon, dar cei doi au deja o colaborare legendară, care le-a lansat cariera. Filmul „Good Will Hunting” (1997), regizat de Gus Van Sant, le-a adus Oscarul pentru cel mai bun scenariu original, pe care îl scriseseră împreună. Ben Affleck avea 25 de ani, iar Matt Damon 27. Recent, ei au făcut din nou echipă, în filmul lui Ridley Scott „Ultimul duel” / The Last Duel (2021), în care au jucat alături de Adam Driver și Jodie Comer.

Ben Affleck a mai regizat „Dispărută fără urmă” / „Gone Baby Gone” (2007), „Orașul” / „The Town” (2010), „Argo” (2012), care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film și „Legea nopții” / „Live by Night” (2016). El a jucat recent alături de Ana de Armas în thrillerul erotic „Deep Water” (disponibil pe Amazon), iar la vară îl vom vedea în „The Flash”. El a terminat recent filmările la thrillerul lui Robert Rodriguez, „Hypnotic”, alături de Alice Braga și William Fichtner. 

Pe Matt Damon îl vom vedea în iulie, în așteptatul film al lui Taika Waititi, „Thor: Love and Thunder” (2022). El filmează în prezent la altă producție îndelung anticipată, filmul biografic „Oppenheimer”, regizat de Christopher Nolan, care se va lansa în 2023.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton