Homepage  / Știri

Benedict Cumberbatch cere Marii Britanii să grațieze homosexualii

Benedict Cumberbatch cere Marii Britanii să grațieze homosexualii

de Redactia Tvmania

În „The Imitation Game. Jocul codurilor”, acum în cinematografe, Benedict Cumberbatch îl interpretează pe Alan Turing, un matematician de geniu care s-a sinucis în 1954 nemaisuportându-și statutul de homosexual, respins de societate la vremea aceea.

Benedict Cumberbatch

A fost un rol destul de puternic care l-a sensibilizat pe cunoscutul actor britanic în legătură cu problema homosexualilor. Atât de mult încât cel care se află pe lista nominalizărilor la Oscarul pentru cea mai bună interpretare pentru rolul din filmul regizat de Morten Tyldum a publicat o scrisoare deschisă în care cere familiei regale să grațieze cele 49.000 de persoane care au fost condamnate din cauza homosexualității.

Benedict Cumberbatch a spus că acești oameni, ca Alan Turing, trebuie să primească scuze din partea guvernanților. Dealtfel, regina Elizabeta a cerut scuze postum din partea guvernului matematicianului care a reușit să spargă codul Enigma, în 2013.

În scrisoarea sa deschisă, care a fost semnată de 40.000 de persoane, printre care actorul Stephen Fry și regizorul Morten Tyldum, Benedict Cumberbatch spune: „Scuzele primite de Alan Turing sunt binevenite, dar lasă deoparte mai mult de 49.000 de oameni care au fost condamnați după aceeași lege și dintre care mulți au ajuns la sinucidere. Legile homofobe ale Regatului Unit au făcut viața inacceptabilă pentru generații de homosexuali sau bisexuali. Este timpul tinerilor noștri lideri de astăzi, și mă gândesc la ducele și ducesa de Cambridge, să recunoască această parte a istoriei noastre și să nu o lase să se piardă”.

Precizând că 15.000 de oameni victime ale acestor legi homofobe sunt încă în viață, Benedict Cumberbatch concluzionează: „Apelăm la cei care guvernează să găsească o soluție de a-i grația pe toți acești oameni, vii sau morți, care, ca și Alan Turing, au fost găsiți vinovați”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton