Modifica setarile cookie
Homepage  / Advertorial

Beneficiile Cerealelor de Tip Musli și Motive Pentru Care să le Consumi

de Redactia Tvmania

Se numesc cereale musli un amestec de fructe uscate și cereale. Sunt cereale foarte populare la micul dejun sau ca gustare și sunt cele mai sănătoase alegeri atunci când se adăugă acestora  lapte de soia, lapte de migdale, iaurt sau brânză de vaci.

Să aruncăm o privire mai atentă la caracteristicile nutriționale ale acestor cereale musli și la beneficiile lor pentru organism.

Cerealele musli sunt compuse dintr-un amestec de cereale – grâu, ovăz, orz sau porumb, de semințe, de floarea soarelui, de în sau dovleac, de fructe uscate – migdale sau nuci, dar și din fructe uscate- caise, struguri sau banane.

Astfel că, poti alege Cereale Musli Milzu, foarte apreciate la micul dejun, care se pot savura cu lapte, iaurt sau branza de vaci, alături de fructe proaspete tăiate bucățele sau de compot. 

De ce este bine să consumi musli?

Beneficiile cerealelor musli sunt multiple. Sunt bogate în fibre și în proteine mai ales grație fulgilor de ovăz care te ajută să te bucuri de o senzație de sațietate pentru mai mult timp. Conțin și vitamine, minerale și acizi grași esențiali datorită fructelor uscate și oleaginoase care mai sunt adăugate fulgilor de ovăz.

Cerealele musli sunt astfel excelente furnizoare de fibre, de proteine și de buni acizi grași deci au reale beneficii pentru sănătate. Au cea mai mare putere de sațietate, pot regla tranzitul intestinal și au și calități energetice. 

Cerealele musli te ajută să te întorci la o alimentație mai sănătoasă

Cerealele musli oferă posibilitatea de a te întoarce înspre o alimentație mai sănătoasă fără produse transformate. Aceste cereale sunt compuse din elemente benefice pentru organism și te vor ajuta să te bucuri de un nivel de energie mai ridicat decât dacă ai consuma o felie de pâine prăjită cu unt și cu dulceață. 

Dându-ți deci mai multă energie încă de dimineață, nu vrei mai vrea să consumi gustări pline de calorii. Cerealele musli reprezintă deci o alegere dietetică mult mai sănătoasă.

De asemenea, cerealele musli sunt cele care maximizează capacitățile anti-inflamatorii ale corpului pentru a lupta împotriva anumitor agenți patogeni. 

Cerealele musli, cea mai bună alegere pentru o stare de bine în fiecare zi

Pe lângă faptul că sunt cele mai bogate în fibre, cerealele musli te ajută să îți faci plinul de vitamine încă de dimineață.

Rezultatul? Poți maximiza și aportul de acizi grași, celebri datorită faptului că pot fluidiza lichidul articular. Sunt deci ajutoare de preț pentru a lupta contra artritei sau osteoporozei. Este bine de știut faptul că o alimentație bogată în fibre și acizi grași poate întări oasele sau măduva osoasă pentru a se preveni acest fenomen.

De asemenea, față de granola, cerealele musli nu conțin zahăr. 

Cerealele musli sunt benefice și pentru sănătatea cardiacă. Cerealele musli conțin fibre numite beta-glucan. Conform studiilor, acest compus este cel care poate reduce nivelul de colesterol până la 10%. 

Atunci când consumi în mod regulat cereale musli, este posibil să ameliorezi în mod considerabil sănătatea cardiacă. Poți să adaugi și suc de lămâie amestecului mai ales dacă vrei să te bucuri de un maximum de avantaje.

Dacă vei adăuga și vitamina C, te poate ajuta să reduci nivelul de colesterol și să ameliorezi sănătatea cardiacă. 

Cerealele musli pot stimula și sistemul imunitar

Cerealele, semințele benefice, dar și nucile care sunt conținute de musli au un efect prebiotic și pot regla sau întări sistemul intestinal. Sunt de mare ajutor și pentru a stimula bacteriile benefice care protejează sănătatea sistemului intestinal.

Astfel că, aceste cereale sunt interesante din punct de vedere nutrițional din mai multe motive:

-sunt bogate în minerale și în special în fier, potasiu, fosfor, sodiu, magneziu;

-au un aport bun de calciu datorită adaosului de lapte;

-sunt o sursă de vitamine B12 și E și sunt bogate în vitaminele B1, B2, B6 si B9;

– sunt bine aprovizionate cu proteine ​​și amidon;

– au un conținut scăzut de grăsimi saturate;

– conțin puține lipide, iar nivelul de zahăr depinde de compoziția lor  (dar sunt mult mai sănătoase decât cerealele rafinate).

Principalele beneficii pe scurt:

În ciuda acestor beneficii nutriționale, trebuie mare avut grijă cu tot felul de intoleranțe.

Persoanele intolerante la gluten trebuie sa aleagă cu atenție compoziția musli-ului lor, mai ales în ceea ce privește cerealele. Pot opta pentru hrișcă, porumb sau chiar orez.

În ceea ce privește intoleranții la lactoză, aceștia pot foarte bine să-și amestece musli-ul cu lapte fără lactoză, lapte de migdale sau chiar lapte de soia.

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te