Modifica setarile cookie
Homepage  / Advertorial

Beneficiile nucilor: de ce este bine să ai arahide, alune, migdale în cămară

de Redactia Tvmania

Semințele oleaginoase, denumite și nuci, sunt semințe sau fructe care conțin uleiuri. Printre acestea se numără alune, arahide, fistic, nucile, migdale, semințele de floarea-soarelui, nucile de pin și altele.

Pe lângă faptul că sunt foarte hrănitoare, nucile sunt ușor de depozitat și de transportat. Sunt delicioase și pot fi consumate singure, ca o gustare sau ca ingredient în multe feluri de mâncare. Din aceste motive, ele reprezintă o parte importantă a unei diete variate și sănătoase.

Acestea sunt fructe oleaginoase care provin din copaci. În general, semințele oleaginoase sunt alimente bogate în grăsimi.  Astfel, unele dintre ele pot fi consumate sub formă de ulei, iar altele în stare crudă. 

Dar care sunt beneficiile lor?

Acestea furnizează grăsimi bune

Semințele oleaginoase sunt bogate în acizi grași mononesaturați. Acestea previn bolile cardiovasculare datorită proprietăților lor de scădere a colesterolului, care ajută la menținerea nivelului de colesterol „bun”, reducând în același timp colesterolul „rău” și trigliceridele.

Sunt bogate în fitosteroli

Semințele oleaginoase conțin fitosteroli, compuși vegetali aparținând familiei sterolilor, care reglează eficient nivelul colesterolului. Fitosterolii au, de asemenea, proprietăți antioxidante. De exemplu, semințele de susan conțin aproximativ 400 mg de fitosteroli la 100 g, migdalele 200 mg și fisticul 280 mg.

Acestea furnizează proteine vegetale

Importanța proteinelor în dieta noastră este bine cunoscută. Acestea contribuie la crearea și buna funcționare a mușchilor, oaselor, pielii, organelor etc. Sunt vitale. Din fericire pentru noi, semințele oleaginoase sunt bogate în aminoacizi și, prin urmare, în proteine. Prin urmare, acestea sunt foarte interesante pentru orice vegetarian sau vegan. Semințele oleaginoase sunt o bună sursă de înlocuire a proteinelor animale. Pe lângă leguminoase, cereale și o dietă echilibrată, bineînțeles. 

Semințele oleaginoase sunt o sursă foarte bună de proteine vegetale. Printre cele mai bogate se numără arahide (30% proteine), migdalele (25%), caju (18%) și nucile (15%).

Sunt bogate în fibre

Semințele și fructele oleaginoase conțin fibre de înaltă calitate. Aceasta ajută tranzitul intestinal și ameliorează problemele digestive. Semințele oleaginoase cu cel mai mare conținut de fibre sunt semințele de chia (34 g la 100 g) și semințele de in (27 g). Dintre semințele oleaginoase, migdalele sunt cele mai bogate în fibre, cu 12 g la 100 g.

Ele sunt pline de nutrienți

Pe lângă faptul că sunt bogate în proteine și fibre, semințele oleaginoase conțin multe vitamine, inclusiv vitaminele B (B1, B2, B3, B9), care joacă un rol important în transformarea carbohidraților, proteinelor și grăsimilor în energie. Nucile de Brazilia, alunele și migdalele sunt deosebit de bogate în vitamina E, un antioxidant puternic care ajută la combaterea îmbătrânirii celulelor.

Unul dintre beneficiile importante ale semințelor oleaginoase este conținutul ridicat de vitamine. Vitamina E, un antioxidant perfect. Vă reamintim că antioxidanții sunt moleculele care luptă împotriva radicalilor liberi din organism. Și, prin urmare, împiedică îmbătrânirea celulelor. Prin urmare, este foarte important să avem o dietă bogată în antioxidanți. Vitaminele B. În semințele oleaginoase veți găsi vitamina B1, B2 și B9. Aceste vitamine sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului nostru. De exemplu, vitamina B1 reglează sistemul nervos și transformă carbohidrații în energie. Acest lucru este deosebit de important pentru buna funcționare a creierului nostru. În ceea ce privește vitamina B2, aceasta îți va afecta vederea și va produce, de asemenea, cheratină, o proteină care asigură sănătatea unghiilor, a pielii și a părului. Vitamina B9 va ajuta la reînnoirea celulelor.

În ceea ce privește mineralele, semințele oleaginoase furnizează calciu, fier, zinc, mangan, cupru, fosfor și potasiu. Cele mai bogate în magneziu sunt migdalele, nucile caju și nucile de Brazilia. Pentru fier, alegeți nucile de macadamia, alune de pădure și nucile caju. În cele din urmă, pentru calciu, apelați la arahide și migdale.

Semințele oleaginoase conțin, de asemenea, multe minerale. Acest lucru nu este nesemnificativ având în vedere importanța lor pentru organismul nostru. Este esențial pentru organismul nostru din mai multe motive. De exemplu, ne reglează nivelul de zahăr din sânge și tensiunea arterială. De asemenea, previne diabetul de tip 2 și anumite probleme cardiovasculare. Magneziul are, de asemenea, un impact asupra stării noastre de spirit și a oboselii. 

Contrar a ceea ce ați putea crede, calciul nu se găsește doar în produsele de origine animală. Da, lumea vegetală conține și ea o parte din calciu. Mai ales că calciul din produsele vegetale este de două ori mai bine absorbit decât calciul de origine animală. Acest lucru nu este nesemnificativ. Rolul principal al calciului este de a asigura sănătatea dinților și a oaselor noastre. Cea mai mare parte a fierului se găsește în celulele roșii din sânge și în mușchii corpului nostru. În acest fel, furnizează oxigen diferitelor părți ale corpului nostru.  Unele semințe oleaginoase conțin mai mult fier decât carnea roșie, cum ar fi susanul, nucile caju și nucile de pin. Prin urmare, acestea sunt foarte interesante de adăugat la dieta noastră.

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te