Modifica setarile cookie
Homepage  / Știri

Benone Sinulescu a murit. Care a fost cauza decesului

de Redactia Tvmania

Artistul Benone Sinulescu a murit joi la vârsta de 84 de ani, la spital, în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor probleme multiple de sănătate. Solistul era internat într-o unitate medicală, cauza morții sale nefiind făcută publică până în momentul de față.

Benone Sinulescu a murit la 84 de ani

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19. A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea. El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, a declarat, în exclusivitate pentru Impact.ro, soția lui Benone Sinulescu.

Benone Sinulescu se afla internat în spital de duminică, iar starea sa s-a înrăutăţit continuu, decedând joi în jurul orelor 15:00. Artistul avea mai multe probleme de sănătate, printre care şi o pneumonie are i-a fost fatală, scrie antena3.ro.

De altfel, cîntăreţul a fost internat în luna iunie după ce de asemenea a fost internat în casă şi a fost găsit inconştient de către apropiaţi. Atunci medicii au reuşit să îl stabilizeze, a fost chiar şi la o cinică de recuperare.

De această dată, organismul lui a fost prea slăbit, iar medicii nu au mai reuşit să facă nimic. Potrivit soţiei artistului, acesta devenise optimist în ultima perioadă şi spera că starea sa de sănătate se va îmbunătăţi. Dar de duminică, atunci când au apărut ultimele semne de neputinţă, starea sa a fost din rău în mai rău.

Ce pensie lua Benone Sinulescu de la stat

Artistul părăsise Capitala în urmă cu câțiva ani, împreună cu soția sa și se mutase la Buzău. Benone Sinulescu primea 1.600 de lei pensie, dar reușea să-și rotunjească veniturile datorită unei indemnizații de merit. Așadar, interpretul de muzică populară ajungea lunar la suma de 2.700 de lei.

Cu cine era căsătorit Benone Sinulescu

Elena Sinulescu, soția lui Benone Sinulescu, a fost mereu discretă cu viața sa și cu aparițiile în public. Deși sunt împreună de peste 40 de ani, Elena Sinulescu a avut foarte puține apariții sau ocazii în care a vorbit în public.

Într-un interviu acordat de artist în urmă cu câțiva ani, Benone Sinulescu spunea că „este cel mai bun critic” al său și femeia care l-a completat din toate punctele de vedere.

„Ne-am luat în 1981. Anul acesta facem 40 de ani de la căsătorie. Responsabilă de relația noastră este regretata Ileana Sărăroiu. Ea ne-a făcut cunoștință, ea ne-a «nenorocit» De fapt, noi ne-am cunoscut în casa ei. Un an de zile am vorbit la telefon și mi-am dat seama că ea este femeia potrivită să stea lângă mine, o ardeleancă gospodină și aprigă. Este un om bun, eu sunt mai al dracului! Ne înțelegem bine, ne iubim, ne tachinăm, dar am mare încredere în ea, pentru că soția mea este cel mai bun critic al meu. Țin cont de tot ce îmi spune! Dacă ar fi să o iau de la capăt, tot pe ea aș alege-o.”, a povestit Benone Sinulescu într-un interviu mai vechi.

Biografie Benone Sinulescu

Artistul s-a născut pe 24 mai 1937, Siriu, Buzău, România. Este un interpret român de muzică populară din comuna Siriu, județul Buzău. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară printre care Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance și colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistului Benone Sinulescu i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Benone Sinulescu la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a: „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

El i-a conferit la 7 februarie 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Legende şi sute de piese

Benone Sinulescu are în repertoriul său sute de piese pe care le-a înregistrat de-a lungul anilor.

„Sunt un perfecţionist şi atunci când mi s-a părut că o piesă nu sună bine, m-am dus de mai multe ori şi am refăcut-o, până a ieşit aşa cum mi-am dorit eu. Am înregistrat foarte multe albume de-a lungul timpului, de la melodii populare, ca „Radu mamii”, până la romanţe şi piese de muzică uşoară. Sunt sute de piese care vor rămâne în istorie. Am avut norocul să mă reinventez de la un an la altul, să colaborez cu o mulţime de tineri şi oameni de o vârstă cu mine, de la Ro-Mania, la Sile Dinicu sau trupa Savoy”, ne-a povestit maestrul în urmă cu câțiva ani.

De-a lungul timpului, în jurul cântăreţului s-au ţesut tot felul de legende, cea mai gogonată fiind cea că…şi-ar fi omorât soţia.

„Ştiu că lumea vorbeşte vrute şi nevrute, că se spun o mulţime de poveşti despre mine, însă vă pot spune că nimic nu este adevărat. Aşa cum îmi spunea cineva, dacă eşti cunoscut, atunci trebuie să se vorbească şi să suporţi toate vorbele spuse. În plus, după fiecare poveste, fiecare mai pune un pic de la el şi uite aşa se umflă minciuna foarte mult. Eu mă bucur că se scrie acum, cât sunt în viaţă, că apoi nu îşi vor mai aminti de mine după ce voi muri”, ne-a mai spus Benone Sinulescu.

Urmărește-ne pe Google News
  

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te