Homepage  / Vedete / Vedete străine

Bijuteriile purtate de regina Elisabeta a II-a pentru discursul său nu au fost alese întâmplător. Care e semnificația lor

Bijuteriile purtate de regina Elisabeta a II-a pentru discursul său nu au fost alese întâmplător. Care e semnificația lor

de Redactia Tvmania

Timp de cinci minute, duminică seară, toată Marea Britanie s-a oprit pentru a asculta discursul reginei Elisabeta a II-a în legătură cu situația țării în vremea pandemiei de coronavirus.

 

La 93 de ani, cel mai longeviv monarh al lumii și-a încurajat supușii pe un ton calm și sigur și a făcut apel la reziliența poporului britanic în fața adversităților: „We Will Meet Again” (în traducere, „Ne vom întâlni din nou”) i-a asigurat regina pe englezi.

 

Măsuri speciale de protecție au fost luate pentru înregistrarea discursului, astfel încât regina să fie mereu în siguranță. Potrivit Yahoo, discursul a fost filmat în avans la Castelul Windsor, într-o cameră suficient de mare încât cameramanul să poată sta la o distanță apreciabilă de regină. De asemenea, în timpul înregistrării, doar o singură persoană s-a mai aflat în încăpere, respectivul cameraman, în echipament de protecție. 

 

Pentru speech, regina a purtat o rochie verde, un colier triplu de perle și o broșă cu turcoaz și diamante. Englezii țin foarte mult, după cum știe toată lumea, la tradiții, iar regina Elisabeta a II-a, care și-a dedicat viața poporului său, este întruchiparea spiritului britanic.

 

Colierul triplu este unul pe care, potrivit aceleiași surse, regina și l-a comandat singură în 1952. De atunci, l-a purtat pentru toate celelalte patru discursuri speciale ținute în fața popurului britanic: în 1 februarie 1991, în timpul Războiul din Golf, în 1997 (imediat după moartea Prințesei Diana), în 2002, după decesul Reginei-Mamă, și în 2012, când națiunea britanică a celebrat Jubileul de diamant (60 de ani de domnie).

 

Cât despre broșa cu turcoaz și diamante, i-a aparținut pe vremurii bunicii sale, regina Mary de Teck, o avidă colecționară de bijuterii. Broșa nu a mai fost purtată de Elisabeta a II-a din 2014, dar ar fi fost aleasă, poate, și pentru că turcoazul este un talisman în multe culturi și aduce dragoste, calm și protecție. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton