Homepage  / Vedete străine

Bill Cosby, acuzat de agresiune sexuală într-un nou proces. Nouă femei l-au dat în judecată

Bill Cosby, acuzat de agresiune sexuală într-un nou proces. Nouă femei l-au dat în judecată
6

de Roxana Mirea,

Bill Cosby se confruntă cu un nou proces de agresiune sexuală, de data acesta în statul Nevada. Un proces pe numele a nouă femei a fost depus la Tribunalul Districtual din Nevada, susținând că actorul și comediantul și-a exercitat „puterea, faima și prestigiul enorm” pentru a le izola și agresa sexual pe persoanele menționate în dosar.

Bill Cosby, acuzat din nou de agresiune sexuală

Pam Joy Abeyta, Lili Bernard, Rebecca Cooper, Janice Dickinson, Linda Kirkpatrick, Janice Baker Kinney, Angela Leslie, Lise-Lotte Lublin și Heidi Thomas sunt menționate în acest caz, potrivit Variety.

Cosby a fost declarat vinovat de o acuzație de agresiune sexuală penală în Pennsylvania în aprilie 2018. Cu toate acestea, în 2021, actorul a fost eliberat din închisoare după ce a petrecut aproape trei ani în spatele gratiilor; condamnarea a fost anulată de Curtea Supremă a statului. Actorul, acum în vârstă de 85 de ani, a discutat despre planurile pentru un turneu de comedie.

Într-o declarație pentru Variety, purtătorul de cuvânt al lui Cosby, Andrew Wyatt, confirmă noul proces și se opune afirmațiilor detaliate în acesta. Cosby a continuat să nege acuzațiile similare formulate împotriva sa de-a lungul anilor.

Este interesant faptul că aceste „ferestre retrospective” se formulează doar în acele state (New Jersey, New York, Los Angeles și Nevada) în care locuiesc multe dintre presupusele acuzatoare ale domnului Cosby. Acest lucru îi face pe toți americanii să își pună întrebarea: ‘Cine finanțează aceste presupuse acuzatoare și cine finanțează acești legislatori?’” a scris Wyatt. „Domnul Cosby este un cetățean al [Statelor Unite], dar acești judecători și legislatori permit în mod constant ca aceste procese civile să le inunde dosarele – știind că aceste femei nu luptă pentru victime – ci pentru dependența lor de cantități masive de atenție mediatică și lăcomie. Începând de astăzi, nu vom mai permite ca aceste femei să defileze cu diverse relatări ale unei presupuse acuzații împotriva domnului Cosby fără a le verifica în instanța de judecată a opiniei publice și în interiorul sălii de judecată.”

Archive imagesIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Nouă femei îl acuză pe Bill Cosby de agresiune sexuală

Mai mult de 60 de femei au făcut declarații publice în care îl acuză pe Cosby de diferite grade de comportament sexual nepotrivit. Deși evenimentele legate de aceste acuzații sunt vechi de mulți ani, procese similare cu acesta au apărut pe măsură ce statele au modificat statutele care definesc modul în care instanțele judecătorești soluționează cazurile de comportament sexual neadecvat. La sfârșitul lunii mai, guvernatorul statului Nevada, Joe Lombardo, a semnat o lege care elimină termenul de prescripție pentru cazurile civile de stat, inclusiv pentru cazurile de abuz sexual care implică adulți. Înainte de aceasta, Nevada a aplicat un termen de prescripție de doi ani pentru ca presupusele victime să sesizeze instanța.

Numită în procesul din Nevada, Janice Dickinson a fost una dintre cele mai proeminente voci printre femeile care l-au acuzat pe Cosby de abuz sexual. În 2018, aceasta a declarat că Bill Cosby a drogat-o și violat-o în 1982.

Lili Bernard, care este, de asemenea, inclusă în noul caz, a fost una dintre cele cinci femei menționate într-un proces de agresiune sexuală din New York intentat împotriva lui Cosby în decembrie anul trecut. Actrița, care a jucat anterior ca invitat în „The Cosby Show”, a făcut primele acuzații împotriva lui Cosby în 2015 și a depus un proces separat în 2017. Bernard a fost o susținătoare publică a supraviețuitoarelor prin unele dintre cele mai importante cazuri ale mișcării #MeToo. Ea a asistat la procesul lui Harvey Weinstein din Los Angeles, precum și la un proces civil împotriva lui Cosby în iunie 2022 la tribunalul din Santa Monica. Cazul s-a încheiat cu o hotărâre a juriului prin care Cosby a fost obligat să plătească 500.000 de dolari lui Judy Huth pentru că a agresat-o sexual în 1975. Huth avea 16 ani la acea vreme.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton