Homepage  / Cinema

Bong Joon-Ho, regizorul peliculei „Parazit”, pregătește un film de animație

Bong Joon-Ho, regizorul peliculei „Parazit”, pregătește un film de animație

de Redactia Tvmania

După seara istorică în care „Parazit” a triumfat la Oscar, regizorul sud-coreean a declarat că lucrează la două scenarii, unul în engleză, altul în limba natală. Acum, potrivit celor de la deadline.com, s-a aflat că proiectul coreean al lui Bong Joon-Ho era o animație.

Cu trei Oscaruri în buzunar, pentru „Parazit” – cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original, Bong Joon-Ho pregătește o animație, gen pe care sud-coreanul nu l-a încercat până acum. Cineastul nu este însă cu totul străin față de animație, pentru că a folosit elemente și în „Okja”, „The Host” și „Snowpiercer”, dar va fi primul său film complet animat.

„Am avut impresia că am creierul rupt în două scriind aceste două scenarii. Dar pe unul dintre ele l-am terminat”, a declarat Bong Joon-Ho la podcast The Director’s Cut. Și a dat și câteva amănunte despre noua animație: „Povestea din filmul coreean este plasată în Seul și are alemente unice de horror și acțiune”.

Din ce a aflat Deadline, va fi vorba despre o poveste care va explora relațiile dintre oameni și creaturile submarine. A lucrat la proiect împreună cu compania coreeană 4th Creative Party (cu care a făcut și „Okja”, „The Host” și „Snowpiercer”) încă din 2018, iar scenariul a fost terminat în ianuarie. În același timp, are finalizat și scriptul pentru filmul în engleză, care ar putea fi primul care să intre în producție.

 

O agendă încărcată

Nu se știe când însă va avea timp și de regie, pentru că anul acesta este unul foarte aglomerat pentru Bong Joon-Ho. În afara acestor proiecte personale, cineastul supervizează și serialul adaptat de americani după „Parazit”, care va fi disponibil pe HBO Max. Este producător și pentru remake-ul american al dramei „Sea Fog” (2014), regizată de Sung Bo Shim după un scenariu care-i aparține lui Bong Joon-Ho. Noua versiune va fi regizată de Matt Palmer.

În plus, regizorul sud-coreean va fi și președintele juriului celei de-a 78-a ediții a Mostra de Venise, care va avea loc între 1 și 11 septembrie 2021.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton