Homepage  / Vedete / Vedete străine

Brad Pitt a fost curtat de Biserica Scientologică

Brad Pitt a fost curtat de Biserica Scientologică

de Redactia Tvmania

În anii ’90, actorul Brad Pitt a dat o raită prin sediul Bisericii Scientologice din Los Angeles, în încercarea de a-şi reface viaţa şi a scăpa de dependenţa de droguri şi depresie. Dar mediul nu l-a impresionat şi Scientologia a pierdut un membru care s-ar fi dovedit o achiziţie importantă.

Tom Cruise nu este singurul actor celebru curtat de Biserica Scientologică, scrie radaronline.com. La începutul anilor ’90, Brad Pitt (49 de ani) se iubea cu Juliette Lewis şi se chinuia să se lase de droguri, iar Scientologia părea o soluţie.

Pitt a participat la Programul de Purificare al cultului, dezvăluie într-o carte recent publicată („Beyond Belief: My Secret Life Inside Scientology and My Harrowing Escape”) Jenna Miscavige Hill, nepoata liderului scientolog David Miscavige, care a părăsit cultul după 21 de ani de devotament.

Aceasta explică atracţia pe care Biserica Scientologică o avea pentru celebrităţi, statutul acestora putându-i aduce avantaje majore:

„Există o strategie legată de vedete şi pun ochii pe ele din cauza influenţei lor, nu din cauza banilor pe care îi au. Ştiu că oamenii sunt obsedaţi de vedete şi astfel pot deveni mai interesaţi de Scientologie. Cred că celebrităţile sunt mai egocentrice şi Scientologia e perfectă pentru ei – eşti propriul rău Dumnezeu. Probabil li se spune asta mereu”, scrie Jenna Miscavige în volumul amintit.

Nepoata lui David Miscavige mai explică şi că Bono a fost curtat de cult, participând la sesiuni de audit intense, Miscavige dorind foarte mult să-l coopteze în rândurile lor.

Nu este prima dată când Pitt este legat de Biserica Scientologică: Amy Scobee scria în cartea ei publicată în 2010 („Scientology — Abuse at the Top”) că actorul nu a considerat că i se potriveşte cultul şi s-a lăsat de Scientologie, despărţindu-se de Juliette Lewis – care consuma atunci droguri şi care a spus în 2009 că a scăpat de dependenţă cu ajutorul cultului.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton