Homepage  / Vedete / Vedete străine

Brad Pitt, apariție surpriză la un muzeu de artă din Finlanda. Cum a reușit actorul să uimească pe toată lumea

Brad Pitt, apariție surpriză la un muzeu de artă din Finlanda. Cum a reușit actorul să uimească pe toată lumea

de Andra Stana,

Brad Pitt și-a făcut debutul ca sculptor, într-o expoziție la Muzeul de Artă Sara Hildén din Tampere, Finlanda. Expoziția "We", care include și lucrările lui Pitt, va putea fi vizitată până la 15 ianuarie 2023.

Brad Pitt și-a dezvăluit sculpturile într-un muzeu de artă de pe malul unui lac din Finlanda, ca parte a primei expoziții publice de artă a actorului, scrie theguardian.com.

Așadar, este pentru prima dată când starul american „în mare parte autodidact” și-a prezentat sculpturile în fața publicului.

Sculpturile lui Pitt au fost dezvăluite chiar de actorul în vârstă de 58 de ani, sâmbătă, în cadrul unei expoziții mai ample a artistului britanic Thomas Houseago, alături de o serie de ceramică a muzicianului australian Nick Cave.

„Pentru Nick şi pentru mine, aceasta este o lume nouă şi prima noastră expunere. Pur şi simplu este grozav”, a spus Pitt pentru postul finlandez Yle la vernisaj.

Cele nouă lucrări ale lui Pitt din cadrul expoziției includ un panou din ghips turnat „reprezentând un schimb de focuri de armă” și o serie de sculpturi din silicon în formă de casă care au fost împușcate fiecare cu un calibru diferit de muniție.

„Pentru mine este vorba despre auto-reflecție. Este vorba despre unde am greșit în relațiile mele, unde am călcat strâmb, unde sunt complice”, a spus Pitt la deschidere. „Pentru mine, s-a născut din însușirea a ceea ce eu numesc un inventar radical al sinelui, devenind cu adevărat brutal de sincer cu mine și ținând cont de cei pe care poate i-am rănit, de momentele în care pur și simplu am greșit.”

Brad Pitt a început să sculpteze după ce a divorțat de Angelina Jolie

Actorul s-ar fi apucat de sculptură la scurt timp după ce a divorțat de Angelina Jolie. El ar fi petrecut până la 15 ore pe zi în studioul lui Houseago din Los Angeles, în 2017. În august, actorul declara pentru GQ că nu consideră încercările sale în ceramică artă, ci ca artă, „un fel de sport individual, liniştit şi tactil ”.

Vizita lui Pitt în Finlanda a fost o surpriză, pentru că implicarea sa în expoziție nu fusese anunțată anterior.

Pe lângă faptul că găzduiește, în premieră, sculpturile lui Pitt, „We” este debutul expozițional al lui Thomas Houseago în țările nordice și prima expoziție de ceramică a lui Cave.

Muzicianul, care a studiat pictura la Institutul de Tehnologie Caulfield din Melbourne înainte de a se dedica muzicii, a creat 17 figurine din ceramică pictate manual, care descriu „viața Diavolului în 17 stații”.

Sylvester Stallone și-a expus picturile în Germania

Nu doar Brad Pitt are și alte pasiuni pe lângă actorie. Pe final de 2021, Sylvester Stallone și-a expus 53 dintre picturile sale realizate de-a lungul a cincizeci de ani.

Celebrul actor, scenarist și regizor în vârstă de 76 de ani și-a expus la Hagen, în vestul Germaniei, 50 de lucrări pictate în ultima jumătate de secol, a scris la acel moment hollywoodreporter.com.

 „Cine știe, poate ar fi trebuit să fiu pictor. Ar fi însemnat, cu siguranță, mult mai puțin stres”, a spus Sylvester Stallone, la deschiderea celei mai mari retrospective a picturilor sale. 

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton