Homepage  / Ultimul număr

Brad Pitt speră să câştige un Oscar cu rolul din „Moneyball”

Brad Pitt speră să câştige un Oscar cu rolul din „Moneyball”

de Redactia Tvmania

„Moneyball: Arta de a învinge” i-ar putea aduce lui Brad Pitt o nominalizare la Oscar în 2012. Rolul lui susţine întreg filmul despre reinventarea celui mai iubit sport american.

Brad Pitt nu se pricepe la baseball. Dar nici nu trebuie să ştie prea multe, pentru că „Moneyball: Arta de a învinge” nu e un film despre baseball, la fel cum „Reţeaua de socializare” (scrisă de acelaşi scenarist, Aaron Sorkin) nu era o poveste despre Facebook.

Pleacă de la cartea cu acelaşi titlu de Michael Lewis, publicată în 2003, despre echipa de baseball Oakland Athletics şi managerul ei, Billy Beane, care a ales jucătorii pe criterii pur statistice, folosind sabermetrica (analiza matematică şi statistică a recordurilor în baseball –n.r.).

Dar nu e o poveste greoaie, cu numere multe şi teorii matematice, e un film despre sufletul celui mai iubit sport din SUA, văzut prin ochii unui fost jucător ratat.

Acţiunea are loc în 2001-2002, după ce Oakland Athletics iau din nou bătaie şi pierd trei dintre cei mai celebri jucători, cumpăraţi de echipe cu un buget de trei ori mai mare decât al lor.

Citeşte textul integral în revistă

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton