Homepage  / Vedete / Vedete străine

Brad Pitt, un producător de succes. Și-a trecut numele pe genericul multor filme de Oscar 

Brad Pitt, un producător de succes. Și-a trecut numele pe genericul multor filme de Oscar 

de Redactia Tvmania

Brad Pitt (57 de ani) s-a aflat, de-a lungul anilor, printre producătorii mai multor filme câștigătoare ale premiului Oscar, prin compania sa de producție, Plan B, scrie people.com. 

 

Dacă lista celor 84 de filme în care a jucat Brad Pitt de-a lungul timpului este impresionantă nu doar prin număr, ci și prin diversitatea rolurilor sale, celebrul actor premiat cu un Oscar pentru interpretarea din „A fost odată la… Hollywood” și cu două Globuri de Aur – pentru „A fost odată la… Hollywood” și „Armata celor 12 maimuțe” – a fost și producător a 60 de filme, printre care se numără titluri de mare succes.

Unul dintre acestea este filmul sud-coreean „Minari” (2020), proaspăt câștigător al unui Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar (Yuh-Jung Youn) și nominalizat la încă patru categorii. Recent, filmul a fost recompensat, de asemenea, cu un Glob de Aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină și cu un premiu BAFTA pentru Yuh-Jung Youn.

Printre titlurile pe genericul cărora îl regăsim pe Brad Pitt ca producător se numără, de asemenea, celebrele și premiatele „Cârtița” (regizat de Martin Scorsese), „Asasinarea lui Jesse James de către lașul Robert Ford”, „Speranța moare ultima”, „Mănâncă, roagă-te, iubește”, „Moneyball: arta de a învinge”, „Ucide-i cu tandrețe”, „12 ani de sclavie”, „Brokerii apocalipsei”, „Orașul pierdut Z”, „În lumina lunii”, „Vicele”, „Regele”, „Ad Astra” sau „Okja” (regizat de Bong Joon-ho).

De asemenea, Brad Pitt este și producător al serialului HBO „A treia zi”, cu Jude Law și Emily Watson, și al mult-așteptatei pelicule „Blonde”, cu Ana de Armas în rolul lui Marilyn Monroe, care va fi distribuită de Netflix.

Sursa foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton