Homepage  / Vedete străine

Brie Larson joacă o eroină care predă lecții de chimie în bucătărie

Brie Larson joacă o eroină care predă lecții de chimie în bucătărie

de Andreea Hentea,

Brie Larson, cunoscută ca interpretă a Căpitanului Marvel, trece la cratiță! În serialul „Lecții de chimie”, inspirat de adorabila carte omonimă a lui Bonnie Garmus (publicată anul trecut și în românește), actrița va fi gazda show-ului culinar „Cina la șase”, în care rețetele sunt privite ca experimente de chimie.

Brie Larson o interpretează în serial pe Elizabeth Zott, o chimistă cu o minte sclipitoare care se luptă cu prejudecățile anilor ’60. După ce se angajează la Institutul de Cercetare Hastings, ea înțelege rapid că atitudinea colectivului față de femei nu e deloc favorabilă. Singurul care o înțelege și îi apreciază mintea strălucită este singuraticul ei coleg Calvin Evans (Lewis Pullman), un savant cu multiple nominalizări la Premiul Nobel. Povestea lor de dragoste nu o poate salva însă de dificultățile vieții de zi cu zi pe Elizabeth, care se trezește o mamă singură, concediată de la institut.

Brie Larson

Cum nu are însă de gând să se lase înfrântă, ea devine gazda și vedeta unui emisiuni culinare foarte îndrăgite în Statele Unite, „Cina la șase”. Ea le învață pe telespectatoare nu doar ce alimente se ascund în spatele denumirilor științifice, ci și cum să gândească și să fie independente. Mai mult, în emisiune dă și sfaturi precum: „Copii, învățați cum să puneți masa! Mama voastră are nevoie și de momente pentru ea însăși”.

O gazdă TV perfectă

Recent, site-ul townandcountrymag.com a făcut o simpatică trecere în revistă a tuturor detaliilor pe care le știm despre serialul cu opt episoade „Lecții de chimie”, care va avea premiera în luna octombrie pe platforma Apple TV+.

Scriitoarea specializată în știință Bonnie Garmus, care a debutat cu romanul „Lecții de chimie” la vârsta de 65 de ani, a declarat într-un interviu: „Mă simt grozav că am atins acest obiectiv acum, la această vârstă, ceea ce demonstrează doar că vârsta nu contează. Mă simt la fel ca la 30 de ani, numai că timpul mi-a făcut și un mare cadou: capacitatea de a mă uita la personajele mele cu ceva mai multă empatie, pentru că am trecut și eu prin câteva dintre luptele lor”.

Brie Larson

Talentata Brie Larson (33 de ani) a primit un Oscar, un Glob de Aur și un premiu BAFTA în 2016 pentru tulburătoarea dramă „Camera” / „Room” (2015). Actrița este însă cunoscută și din rolul lui Carol Danvers alias Căpitanul Marvel, pe care l-a jucat în „Răzbunătorii: Războiul infinitului” (2018), „Captain Marvel” (2019), „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului” (2019) și pe care îl va relua în „The Marvels” (2018), regizat de Nia DaCosta, care va avea premiera în cinematografele noastre în luna noiembrie. Brie Larson a jucat, de asemenea, rolul lui Tess din „Furios și iute X”, care a avut premiera la jumătatea lunii mai.

Alături de Brie Larson și de Lewis Pullman (fiul celebrului Bill Pullman), în serialul „Lecții de chimie” joacă Beau Bridges, Aja Naomi King, Stephanie Koenig, Patrick Walker, Ashley Monique Clark, Thomas Mann, Kevin Sussman și Derek Cecil. Serialul este creat de Lee Eisenberg („The Office”), iar scenariul este scris de Susannah Grant (nominalizată la Oscar pentru scenariul celebrului film „Erin Brockovich”), care va fi și producător executiv.

Primele două episoade vor fi difuzate de platforma Apple TV+ pe 13 octombrie.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton