Așadar, rețeta de astăzi nu poate fi decât o invitație la răsfăț cu delicioasele muffins cu ciocolată. Vei descoperi cum obții rapid brioșe cu miez aromat, ușor umed și foarte pufos din Făina albă superioară Boromir. Pe lângă trucurile de preparare, ți-am pregătit și câteva idei despre ce combinații de arome poți face când le prepari.
Clipe de răsfăț: brioșe cu diferite arome
Pentru rețeta de brioșe cu ciocolată poți folosi ciocolată neagră, cu lapte, sau albă după cum preferi. Ciocolata albă îi conferă un gust mult mai dulce, iar ciocolata neagră creează un contrast dulce-amărui minunat. Brioșele cu ciocolată pot fi aromatizate cu esență de vanilie și rom, sau condimente dulci precum nucșoara și scorțișoara. Noi am folosit și esență de cafea astfel încât aroma lor să fie și mai bogată.
După ce le-ai scos din cuptor poți completa brioșele cu un topping crunchy de zahăr și scorțișoară, care se potrivește foarte bine cu gustul de ciocolată. Când pregătești compoziția pentru brioșe, adaugă și nuci, migdale sau alune zdrobite. Texturile lor crocante se armonizează atât de frumos cu miezul moale, încât te va cuceri întru totul gustul lor.
Brioșele cu ciocolată pot fi umplute și cu fructe fresh pentru un plus de savoare și prospețime. Folosește căpșuni, afine, mure, coacăze sau alte fructe cu gust dulce-acrișor pentru a obține o adevărată armonie de arome. Pe blog ți-am pregătit și două rețete simple și rapide de muffins cu afine și brioșe cu banane. Sunt perfecte pentru momentele de relaxare în care vrei să te răsfeți cu ceva bun.
Trucuri de preparare pentru brioșe pufoase
Brioșele vor căpăta o textură foarte pufoasă dacă folosești un unt gras, cu cel puțin 80% grăsime. Pentru ca miezul să iasă ușor umed, am integrat în rețetă și lapte bătut. Nu uita să scoți ingredientele din frigider cu o oră-două înainte de a te apuca de gătit. Laptele, untul și ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.
De asemenea, este esențial ca atunci când combini ingredientele uscate cu cele lichide, să amesteci ușor, doar cât să se încorporeze cele două compoziții. Dacă amesteci mai mult decât trebuie, brioșele cu ciocolată vor ieși tari și mai puțin aerate. Compoziția de brioșe nu trebuie să fie ca o pastă fină, ci poate avea și cocoloașe.
Brioșe cu textura perfectă din Făina Boromir
Făina albă de grâu Boromir transformă brioșele în niște minunații foarte pufoase și bune la gust. În prepararea sa folosim boabe de grâu de cea mai bună calitate pentru ca tu să te bucuri de o experiență deosebită. Din ea poți prepara după rețetele de pe blog și colțunași cu brânză, papanași prăjiți, gogoși, tort de mere pentru zilele speciale, plus multe alte bunătăți pe gustul tău.
Făina Boromir te așteaptă în magazinul online, boromirmarket.ro, de unde poți comanda oricând ingredientele perfecte pentru rețetele tale, dar și delicii gata preparate. Găsești acolo multe sortimente de fursecuri cu unt, numai bune de împărțit cu persoana dragă în luna iubirii, dar și noua colecție Prăjitura Îngerilor cu gust divin și creme catifelate de mango, fistic și cocos.
Ingrediente pentru 12 brioșe cu ciocolată
• 113 g unt nesărat, topit și răcit
• 2 ouă mari
• 240 ml lapte bătut
• 2 lingurițe esență de vanilie
• 1 linguriță esență de cafea
• 225 g Făină albă superioară Boromir
• 60g pudră de cacao
• 250 g zahăr brun granulat
• 1 linguriță praf de copt
• 1 linguriță bicarbonat de sodiu
• 1/4 linguriță sare
• 170g fulgi de ciocolată neagră, cu lapte sau albă
Mod de preparare brioșe
PASUL 1
Mai întâi, preîncălzește cuptorul la 190 de grade C, apoi unge formele de brioșe cu unt. Poți folosi fie o tavă specială de muffins sau forme de silicon pe care le poți pune pe o tavă normală. După ce le-ai uns cu unt, ocupă-te de compoziția pentru brioșe.
PASUL 2
Într-un bol, amestecă bine ingredientele lichide: ouăle, laptele bătut, esența de cafea, untul topit și esența de vanilie. Combină apoi Făina Boromir cu pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu, fulgii de ciocolată, praful de copt, zahărul și sarea.
PASUL 3
După aceea poți turna compoziția lichidă peste cea din ingrediente uscate. Încorporează ingredientele amestecând ușor cu o spatulă. Dacă vrei ca brioșele să iasă moi și aerate, nu trebuie să amesteci prea mult. Dacă obții o compoziție fină și netedă, brioșele se vor întări pe măsură ce se rumenesc în cuptor. Nu va fi o problemă dacă rămân cocoloașe mici.
PASUL 4
Pune compoziția în formele de cupcakes cu ajutorul unei cupe de înghețată sau cu lingura, apoi lasă la rumenit brioșele în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute. La final, poți face testul cu scobitoarea ca să te asiguri că s-au copt bine. După ce s-au făcut, lasă-le la răcit 5-10 minute înainte de a le scoate din forme. Savurează-le calde cu fructe, frișcă, nuci crocante sau alte topping-uri gustoase!
Poftă bună!