Homepage  / Articole

Bucătarii simpatici ai micului ecran

Bucătarii simpatici ai micului ecran

de Redactia Tvmania

PE INTERNET. Anna Olson (42 de ani) are propriul site oficial, annaolson.com, pe care găsiţi reţete de tot felul.

PE INTERNET. Anna Olson (42 de ani) are propriul site oficial, annaolson.com, pe care găsiţi reţete de tot felul.

Jamie Oliver, Anna Olson, Buddy Valastro, Robert Rainford, Anthony Bourdain şi Curtis Stone sunt şase maeştri-bucătari de pe micul ecran care vă garantează că veţi intra în bucătărie cu plăcere.

.

Nu mai ştii ce să mai găteşti sau, pur şi simplu, te plictiseşte tot ce e la TV? O soluţie sigură pentru destindere o constituie emisiunile culinare, de care micul ecran nu duce lipsă. Buddy Valastro, Anna Olson, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Robert Rainford şi Curtis Stone sunt şase maeştri-bucătari ale căror emisiuni reuşesc să-ţi ofere mereu reţete simple sau să te relaxeze cu imaginile apetisante cu fel de fel de mâncăruri gustoase.

.

Patiserie şi torturi

Pe Anna Olson (42 de ani) o vedeţi la Euforia, de luni până joi, la „Ceva gustos” (ora 15.15; emisiunea e difuzată şi vineri, de la ora 19.00) şi „Ceva dulce” (ora 17.45). Maestru-patiser, simpatica blondă trăieşte în Canada; a absolvit sociologia şi apoi un curs culinar la Universitatea Johnson & Wales, din Denver. Multe dintre reţetele ei sunt disponibile pe site-ul www.foodnetwork.ca. Dacă la „Ceva gustos”, Anna găteşte de toate, pentru un prânz sau o cină cu prietenii, la „Ceva dulce” – avem parte, la fiecare ediţie, de deserturi tematice, care te fac să te lingi pe degete (cu ciocolată, portocale, fructe de pădure ori frişcă, de exemplu).

Şi Buddy Valastro este un maestru în ale dulciurilor. Îl vedeţi în reality-show-ul „Regele cofetarilor”, pe Discovery Travel&Living (în fiecare zi a săptămânii, de la ora 19.55). Şeful unui magazin de torturi din Hoboken (New Jersey), Buddy este un patiser savuros (a moştenit talentul din familie), care realizează, la comandă, torturi uimitoare. Popularitatea acestei emisiuni a dus la creşterea numărului de turişti în Hoboken.

.

În bucătărie

Pe Jamie Oliver (35 de ani) îl puteţi vedea pe TVR 2 (duminica, de la ora 15.30), în „Vrăjitoriile lui Jamie Oliver”, prima lui emisiunea TV despre bucătărit. Deşi sunt mai vechi, ediţiile ni-l oferă pe acelaşi Jamie cu care ne-am obişnuit de-a lungul timpului: reţete simple de făcut, ingrediente proaspete şi o poftă de viaţă neegalată.

Australianul Curtis Stone (34 de ani) găteşte, la diverse persoane acasă, mese gustoase, ca o surpriză pentru soţul sau soţia acestora. A abandonat studiile economice pentru a se apuca de gătit şi acum este „Bucătar la pachet”, pe Discovery Travel&Living (de luni până vineri, de la 18.15, sâmbătă şi duminicaă, de la 11.30).

.

ŞI LA ROMÂNI. Rob Raiford (43 de ani) s-a născut în Jamaica şi a vizitat şi ţara noastră, cu ocazia unor show-uri culinar.

ŞI LA ROMÂNI. Rob Raiford (43 de ani) s-a născut în Jamaica şi a vizitat şi ţara noastră, cu ocazia unor show-uri culinar.

În aer liber

Rob Rainford (43 de ani), expert în grătare gustoase şi savuroase, este prezent la TV pe Euforia, cu „Petreceri la grătar” (luni, de la ora 14.15 şi vineri, de la ora 17.45). Canadianul născut în Jamaica a absolvit şcoala culinară de la Colegiul George Brown în 1994 şi este celebru pentru replicile cu care acompaniază gătitul la grătar a cărnii de porc, pui, peşte, raţă sau fructe de mare („Uitaţi-vă la urmele astea frumoase de cărbune!”).

Tot în aer liber călătoreşte şi Anthony Bourdain (54 de ani), new yorkezul care prezintă „Anthony Bourdain: Fără rezervare”, la Discovery Travel&Living (de luni până vineri, de la ora 10:40). Absolvent al Institutului Culinar American (în 1978), Tony – mare amator de carne de porc – călătoreşte prin întreaga lume din 2005 încoace (a fost şi în România, unde n-a rămas deloc impresionat de bucătăria noastră), gustând tot felul de preparate locale.

.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton