Numele lui Jamie Oliver este deja marca inregistrata: la 32 de ani, maestrul-bucatar este faimos si are o cariera impresionanta.
A aparut in peste 10 productii TV, a castigat un BAFTA, a facut campanii publicitare, a scris 11 carti, si-a incercat priceperea cu doua scenarii si este subiectul a doua biografii, are un lant de restaurante, a cantat la tobe intr-o formatie, s-a implicat in campanii de educare a publicului, are propria statuie de ceara la muzeul londonez Madame Tussaud, a publicat in presa, are o companie de productie si este admirat de Brad Pitt si Harrison Ford. Nu vorbesc despre un actor renumit sau o vedeta gen Paris Hilton, ci de Jamie Oliver – bucatarul care a cucerit Marea Britanie (si nu numai) prin naturaletea cu care amesteca de zor, cu mainile, intr-un bol cu salata, micile trucuri (cum ar fi folosirea usturoiului cu tot cu coaja, pentru mai multa savoare) si accentul lui de Essex. Personal, am invatat de la Jamie sa fac blatul de pizza folosind cantitati egale de faina si gris si sa gatesc legume la cuptor folosind folia de aluminiu facuta „pachetel”.
Momentan, Jamie filmeaza alaturi de alt maestru bucatar britanic (Hugh Fearnley-Whittingstall) „Jamie’s Fowl Dinners”, o emisiune prin care incearca sa convinga publicul sa consume carne de pui ecologica. Si asta dupa ce, in 2005, a incercat sa schimbe alimentatia din scolile britanice. Campania pe care a facut-o alaturi de bucatareasa Nora Sands (si care a fost surprinsa si in „Jamie’s School Dinners”) a reusit sa atraga atentia prim-ministrului Tony Blair, care a decis schimbarea standardelor pentru cantinele scolare si a alocat 280 de milioane de lire in acest scop.