Homepage  / Vedete româneşti

Cafea cu parfum de vară! Lavinia Petrea ne dezvăluie rețeta sa cu cofeină. EXCLUSIV

Cafea cu parfum de vară! Lavinia Petrea ne dezvăluie rețeta sa cu cofeină. EXCLUSIV
12

de Cătălina Matei,

Indiferent că e vară sau iarnă, Lavina Petrea își începe ziua la o oră la care alții încă visează. Însă pentru prezentatoarea Știrilor Pro TV de dimineață, rutina trezitului în zori de zi a devenit un stil de viață din care nu lipsește cafeaua și muzica bună. Rutină păstrată parțial și în vacanță!

Cum Știrile Pro TV de dimineață încep la ora 06.00, Lavinia Petrea are, de câțiva ani încoace, o rutină… precisă. După deșteptarea din jurul orei 05.00, urmează deplasarea către sediul Pro TV, cu muzică bună și o cafea specială, mai ales pe timpul verii.

Despre ce este vorba mai exact? Aflăm din cele ce urmează!

Cum a început vara aceasta pentru tine? Și cât de mult te influențează vremea, în general?

Vara mă simt extraordinar de bine! Mă simt mai frumoasă, sunt în formă maximă! Mirosul dimineților de vară are un efect fantastic asupra mea, fie că mă trezesc să merg la serviciu, fie că este o zi de vacanță. Așadar, vara a început pentru mine cu stare de bine și poftă de viață!

Și cum începe o zi obișnuită pentru tine? Ora ta de trezire este… în zori de zi!

De când ne-am mutat și drumul meu către serviciu este puțin mai lung, mi-am schimbat și rutina de dimineața! Acum nu mai plec de acasă fără o cafea pe care să o savurez pe drum în timp ce ascult muzica preferată! Cu muzică și cafea mă trezesc bine plus că îmi dau o stare bună! Și pentru că e vară și îmi place să marchez asta în toate felurile, și rețeta de cafea este adaptată! Fac așa: pun trei cuburi de gheață peste care torn direct două espresso fierbinți și puțin lapte rece!

Ce faci după ce termini de prezentat Știrile Pro TV? În zilele în care nu ai teren… Faci mult sport. Cel puțin așa reiese din video-urile postate pe contul tău de Instagram… Care este rutina ta?

După ce termin știrile am 30 de minute la dispoziție în care trebuie să îmi schimb ținuta de studio, să mă demachiez și să ajung la sală. La 11 sunt gata echipată și îmi fac încălzirea pe bandă pentru un antrenament de o oră. Dacă nu aș fi așa organizată nu aș reuși să fac mai nimic. O oră o poți pierde foarte ușor într-o zi fără să valorifici timpul. E ok să faci și asta uneori, dar cred că nu trebuie să devină o obișnuință – să pierzi zilnic timp (stând pe telefon spre exemplu) iar apoi să te plângi că nu ai timp să faci lucruri pentru tine.

Încerc să îmi asum în totalitate alegerile, de orice natură sunt ele și să îmi ascult corpul. Cred că este important să acceptăm și momentele în care corpul nostru are nevoie de mai multă mâncare, de mai mult somn, de mai multă relaxare, iar în funcție de asta îmi fac și programul.

lavinia-petrea-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Dar în ce privește alimentația?

În ceea ce privește alimentația pentru mine a devenit o rutină ca micul dejun să fie format, în timpul săptămânii, doar din cafea cu lapte. Prima masa a zilei fiind pe la ora 13-14. Nu spun că e bine așa, dar așa m-am obișnuit și mă simt bine. Îmi plac pastele și înghețata!

Dar din perspectiva de mămică a trei copii minunați, cum reușești săi ții departe de tentațiile dulci, în special?

Până a împlinit Karin, cea mai mică dintre frați, doi ani am fost destul de strictă la capitolul dulce. Apoi le-am permis să mănânce aproape zilnic cât un dulce, dar nu mai mult sau nelimitat! Ei știu această regulă și nu mănâncă dulce fără să mă întrebe dacă au voie. Având acest control pot gestiona mai bine cantitatea de zahăr pe care o consumă.

lavinia-petrea-copii-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  9 / 12

Cum este în casa nouă? După 6 luni de când v-ați mutat, putem spune că e încă „nouă”, nu? 😉

Ne este foarte bine. Ne-am adaptat foarte repede. Mi-a fost teamă că poate o să li se facă dor copiilor de vechea casă dar nu a fost așa! Iar cel mai mare câștig este prietenia care s-a legat imediat între noi și familia vecinilor. Ne-am mutat în același timp, au și ei doi copii de vârste apropiate alor noștri și se înțeleg perfect. Trec zile întregi în care uită că există tabletă sau televizor și preferă să se joace afară.

Ce faci când ai timp doar pentru tine? Am observat că ai fost la Veneția, recent, cu o gașcă de prietene…

Îmi place să ies din când în când la o cafea cu prietenele mele. Povestim, râdem mult iar acest tip de deconectare mă face să fiu apoi mai relaxată în relația cu copiii. Timpul dedicat activitatilor pentru mine este de regulă în timpul zilei, după știrile dimineții, atunci când copiii sunt la școală și grădiniță. Ieșirea cu fetele la Veneția a fost o aventură de dimineața devreme până seara. Mai facem nebunii din astea. Trăim intens o zi în altă țară în care se ajunge repede cu avionul, iar seara suntem înapoi, obosite dar fericite!

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton