Homepage  / Articole

De ce-l iubim pe Hank Moody din „Californication”

De ce-l iubim pe Hank Moody din "Californication"

de Redactia Tvmania

David Duchovny şi al său minunat personaj Hank Moody au transformat „Californication” în senzaţia serialelor americane din ultimii ani, cu un amestec irezistibil de umor, sex şi incorectitudine politică.

David Duchovny starul din Californication

Nu vă lăsaţi păcăliţi de aerul blajin! Nimeni n-are limba mai ascuţită decât Hank Moody (David Duchovny).

Cum să nu-l iubeşti pe scriitorul deştept care se luptă cu o serioasă criză de inspiraţie şi îşi îneacă problemele în alcool, droguri, femei şi observaţii caustice. Mai pune-o la socoteală şi pe minunata Natascha McElhone (Karen, marea sa dragoste) şi pe deliciosul Evan Handler (Charlie, prietenul cel mai bun) şi ai un serial care nu poate eşua!

Sub soarele californian, în Porsche-ul său negru, din spatele celebrilor ochelari de soare, ajungem să vedem viaţa la fel ca Hank – nu suficient de serioasă şi grea încât să nu îţi permiţi să n-o iei un pic în râs. Mai mult, scriitorul nostru (fictiv) favorit face viciile să pară cool!

Şi criticii sunt, se pare, de aceeaşi părere. Serialul marca Showtime (difuzat, la noi, pe HBO Comedy şi Universal Channel) a primit numeroase premii şi nominalizări, câştigând un Emmy şi un Glob de aur, printre altele.

Un nou sezon

Natascha McElhone in rolul lui Karen, Californication

Karen (Natascha McElhone) e eterna iubire a lui Hank, disimulată printre o sumedenie de aventuri „nevinovate”.

Fanii săi, care ştiu despre ce vorbim, vor fi bucuroşi să afle că, datorită audienţelor foarte bune înregistrate în SUA, filmările au început pentru al patrulea sezon, pe 19 aprilie.

Potrivit producătorilor, Carla Gugino se numără printre invitaţii din noua serie, jucând-o pe Abby, avocata lui Hank. Zoe Kravitz, fiica lui Lenny Kravitz, va interpreta un personaj cu acelaşi prenume, noua prietenă a Beccăi, iar Rob Lowe va fi un actor care trebuie să-l joace pe Hank într-un lungmetraj (modelat după chipul şi asemănarea lui Brad Pitt, se pare).

În onoarea continuării serialului, am pregătit o listă cu cele mai tari replici ale inconfundabilului Hank Moody, în toată splendoarea obrăzniciei lor.

.

„Hank-isme”


„Iubesc femeile. Am toate albumele lor”. (Despre principala sa pasiune)

„O dimineaţă de stânjeneală e mai bună decât o noapte de singurătate”. (Despre aventurile de-o noapte)

„Ar fi trebuit să mă suni. Nu ţi-aş fi răspuns, dar ai fi putut să laşi un mesaj, pe care l-aş fi şters imediat”. (Lui Bill, logodnicul lui Karen, din sezonul 1)

„Viaţa e prea scurtă ca să dansezi cu fete grase”. (Despre principala sa pasiune, cu un amendament)

„Oamenii nu mai scriu, în schimb ei «bloguiesc»; în loc să vorbească, îşi scriu mesaje – fără punctuaţie, fără gramatică. Numai LOL încoace şi LMFAO încolo”. (Despre generaţia internetului)

„Vinul e bun, dar whisky-ul e mai rapid”. (Despre a doua sa mare pasiune)

„Divertisment pentru săraci, aşa îi numea mama pe copii”. (Despre Becca, iubita sa fiică, în ciuda aparenţelor)

„Nu e vina ta. Sunt ca o hârtie de muşte pentru oamenii cu probleme emoţionale”. (Uneia dintre nenumăratele sale cuceriri)

„Vreau să spun că dacă ai putea să faci orice altceva în viaţă, absolut orice, cred că ar trebui s-o faci. Lumea nu mai are nevoie de porcării cu vampiri, ştii ce zic? Mă-nţelegi, amigo?”. (Unui fan al seriei „Amurg” cu aspiraţii de scriitor)

„Mi-ar plăcea să cred că penisul meu are 30 de centimetri, dar asta nu înseamnă că aşa e… Îmi lipsesc cinci”. (Realist şi modest, un „Hank-ism” clasic!)

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton