Camere de supraveghere prin cablu
Acestea camere se conectează la un aparat de înregistrare (DVR) de capacitate mare. În cazul în care doriți să accesați imaginile de la distanță, trebuie să optați pentru un DVR ce se conectează prin intermediul internetului. Fiecare DVR are un anumit număr de intrări, de regulă între 4 și 8, care vor corespunde pentru câte o cameră video.
Ca avantaje principale, trebuie să menționăm faptul că este extrem de greu ca aceste camere să fie victimele unui atac cibernetic, pot înregistra continuu, independent de internet și nu depinde de o baterie pentru a funcționa. În ceea ce privește dezavantajele camerelor prin cablu, este de luat în calcul în primul rând, configurarea dificilă a acestora. Trebuie să țineți cont și de faptul că va trebui să le alegeți trasee prin casă pentru cabluri, iar unele nu pot fi ascunse. De asemenea, în cazul în care doriți să mutați camerele și sistemul DVR, va fi un proces mai dificil. Dacă doriți un număr mai mare de camere, va trebui să vă gândiți la două sau mai multe centrale DVR.
Astfel spus, vă recomandăm să alegeți camere prin cablu dacă dețineți locuința (dacă stați în chirie este posibil ca proprietarii să nu fie de acord cu lucrările necesare), dacă nu vă deranjează să găuriți pereții și să aveți unele fire la vedere (chiar dacă pe porțiuni mici), dacă vă doriți fiabilitate a sistemului de supraveghere și dacă semnalul Wi-Fi al locuinței nu v-ar permite amplasarea unui sistem wireless.
Camere de supraveghere wireless
Puteți alege camere de supraveghere wireless ce se alimentează de la o priză electrică (în acest sens, wireless se referă doar la modul în care sunt transmise imaginile) sau care sunt cu adevărat wireless, nedepinzând de niciun fir, ci de o baterie.
Acest tip de camere transmit semnalele video prin Wi-Fi, iar imaginile sunt stocate pe un card de memorie aflat în fiecare cameră sau pe un serviciu de tip cloud. Cu ajutorul acestora, puteți accesa imaginile în timp real, oriunde v-ați afla.
Camerele wireless au avantajul de a fi ușor de configurat, nefiind nevoie de o unitate centrală. În plus, le puteți plasa oriunde doriți, fără a fi nevoie să gauriți pereții și fără a căuta soluții de ascundere a cablurilor. Se pot monta și în afara casei (camere de exterior) și puteți alege oricâte doriți.
Ca și dezavantaje, acestea depind de conexiunea Wi-Fi, așa că trebuie să vă asigurați că semnalul este puternic și că nu există defecțiuni dese la nivel de rețea. De asemenea, în unele cazuri, semnalul poate interfera cu cel al altor dispozitive Wi-Fi. În cazul camerelor ce se alimentează de la priză, s-ar putea să fie nevoie să instalați prize suplimentare, dacă nu este una în apropiere.
Așadar, acestea sunt principalele avantaje și dezavantaje ale fiecărui tip de cameră. Vă sfătuim să analizați bine situația și să alegeți doar ceea ce considerați că se potrivește cel mai bine locuinței dumneavoastră!