Homepage  / Știri

Cancerul limfatic l-a răpus pe regizorul Sidney Lumet

Cancerul limfatic l-a răpus pe regizorul Sidney Lumet

de Redactia Tvmania

Regizorul şi scenaristul american Sidney Lumet a murit pe 9 aprilie, în casa lui din Manhattan (New York), la 86 de ani, din cauza cancerului limfatic de care suferea, scrie Reuters.

Cunoscut pentru peliculele „12 oameni furioşi” (1957), „Serpico” (1973), „După-amiază de câine” (1975), Lumet a regizat peste 40 de filme, dar a primit un singur Premiu Oscar, unul onorific, în 2005.

După moartea sa, mulţi dintre actorii cu care a lucrat şi-au exprimat public regretele: „Lasă în urmă o moştenire mare dar, mai mult decât atât, va rămâne – pentru cei apropiaţi lui – cel mai civilizat şi cel mai bun om pe care l-am unoscut”, a spus Al Pacino, care a colaborat cu acesta în „Serpico” şi „După-amiază de câine”.

Lumet şi-a început cariera ca regizor de piese de teatru şi de seriale TV, în anii ’50, şi a încheiat-o în 2007, cu ultimul lui film, „Înainte să afle diavolul că ai murit”. Regizorul a fost căsătorit de patru ori, cu Rita Gam (1949–1955), cu Gloria Vanderbilt (1956–1963), cu Gail Jones (1963–1978) şi cu Mary Gimbel . A avut două fete, cu a doua lui soţie: Amy şi Jenny.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton