Homepage  / Vedete străine

Când a vrut, de fapt, Prințul Harry să renunțe la familia regală. Trauma vieții lui: „Niciunui copil nu ar trebui să i se ceară să facă asta”

Când a vrut, de fapt, Prințul Harry să renunțe la familia regală. Trauma vieții lui: „Niciunui copil nu ar trebui să i se ceară să facă asta”
9

de Roxana Mirea,

Prințul Harry a spus că „a vrut să iasă” din Familia Regală Britanică cu mult înainte de a se căsători cu Meghan Markle. Acesta nu a vrut ca Monarhia să fie „doar o adunătură de celebrități”. La scurt timp după ce a cunoscut-o pe Meghan, el a spus că tânjește după o „viață obișnuită”.

Când a simțit Prințul Harry că vrea să renunțe la familia regală

Din momentul în care autobiografia sa, „Rezervă” / „Spare”, a ajuns pe rafturile librăriilor din întreaga lume, am avut parte de o perspectivă uimitoare asupra nefericirii pe care Prințul Harry o simțea ca membru al familiei regale.

La doi ani de la anunțul oficial făcut de Palatul Buckingham, în februarie 2021, potrivit căruia prințul va înceta să mai fie un membru activ al Familiei Regale împreună cu soția sa, publicarea cărții „Spare” a expus, cu detalii usturătoare, frustrarea și resentimentele unui bărbat care a întors spatele dreptului său primit la naștere pentru a avea o viață cu mai multă autonomie în cealaltă parte a lumii.

Prințul Harry le-a dat de înțeles cititorilor că frustrările sale clocoteau de ani de zile, cu mult înainte de a o întâlni pe Meghan Markle în iulie 2016. Prințul, în vârstă de 38 de ani, a vorbit despre sentimentele sale cu privire la familia regală, la scurt timp după ce a întâlnit-o pe cea care avea să devină ducesa de Sussex, potrivit Daily Mail.

În urmă cu șase ani, The Mail on Sunday a dezvăluit cum Harry a mărturisit că „vrea să iasă” din familia regală și că tânjește după o „viață obișnuită”.

Taximetristul care i-a preluat pe Meghan Markle și prințul Harry, detalii uluitoare despre fuga de paparazziIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Prințul Harry a rămas în familia regală de dragul Reginei Elisabeta

În timpul unui interviu extraordinar de sincer cu jurnalista și autoarea Angela Levin, Harry, pe atunci în vârstă de 32 de ani, a vorbit despre luptele sale pentru a-și găsi un rol semnificativ în ceea ce el a numit „acvariul de peștișori aurii” al vieții regale și a recunoscut că a fost aproape de o cădere nervoasă în mai multe rânduri.

Lăsând să se înțeleagă că a fost motivat în primul rând de loialitatea sa față de regina Elisabeta, el a adăugat: „Am petrecut mulți ani dând din picioare și nu am vrut să mă maturizez. Am simțit că vreau să ies, dar apoi am decis să rămân și să îmi găsesc un rol.”

În mod emoționant, Harry a dezvăluit, de asemenea, părerea sa că monarhia va trebui să se schimbe odată ce bunica sa va deceda – un eveniment care s-a petrecut la puțin peste cinci ani de la acel interviu, în septembrie 2022 -, precum și afirmația sa uimitoare că „nimeni din familia regală nu vrea să fie rege sau regină”.

Vrem să ne asigurăm că monarhia durează și suntem pasionați de ceea ce reprezintă”, i-a spus el lui Levin. „Simțim că publicul britanic și întreaga lume au nevoie de astfel de instituții, dar nu mai poate continua așa cum a făcut-o în timpul reginei. Vor fi schimbări și presiune pentru a le face bine. Lucrurile se mișcă atât de repede, mai ales din cauza social media, așa că suntem implicați în modernizarea monarhiei”, a spus Harry.

Poate că nici măcar el nu ar fi putut prevedea cât de repede se vor mișca lucrurile. În patru ani, Harry și Meghan nu numai că au întors spatele Familiei Regale, dar și Marii Britanii. Declarațiile anterioare au fost făcute în timpul unui interviu care a avut loc în iunie 2017, la mai puțin de un an după ce a fost prezentat lui Meghan, cu care avea să se căsătorească în 2018 în cadrul unei ceremonii urmărite de milioane de oameni din întreaga lume.

„Niciunui copil nu ar trebui să i se ceară să facă asta”

Puțini știau la acea vreme cum relația sa cu actrița – pe atunci cunoscută mai ales pentru rolul ei din serialul „Suits” – se va dovedi a fi catalizatorul unei transformări complete a rolului său și al unei rupturi profunde atât cu fratele său, William, cât și cu tatăl său, Regele Charles. Cu toate acestea, în interviul din 2017, el a dezvăluit că, la 28 de ani, la sfatul fratelui său mai mare, a apelat în cele din urmă la terapie din cauza pierderii mamei sale, Diana, cu 16 ani mai devreme, când avea doar 12 ani.

PRINCE WILLIAM & PRINCE HENRYIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 9

Este o suferință despre care scrie cu detalii devastatoare în Spare, dar despre care a vorbit și în 2017, mărturisind că a înăbușit durerea timp de mulți ani, căutând alinare în petreceri. „William și cu mine aveam 14 și 12 ani când mama noastră a murit și a trebuit să merg mult timp în spatele sicriului ei, înconjurat de mii de oameni care mă priveau în timp ce alte milioane o făceau la televizor. Cred că niciunui copil nu ar trebui să i se ceară să facă asta, în nicio circumstanță. Cu siguranță nu s-ar întâmpla astăzi”, a spus el.

Incidentul a fost începutul a ceea ce el descrie ca fiind ani de zile de reprimare a sentimentelor sale. „În loc să mă confrunt cu asta, mi-am îngropat capul în nisip și am lăsat ca tot ce mă înconjura să mă sfâșie”, își amintește el.

Prințul Harry și-a dorit o viață normală

Abia la vârsta de douăzeci de ani s-a simțit pregătit să încerce să se confrunte cu durerea sa. El a spus: „Trebuia să repar greșelile pe care le făceam și ce se întâmpla cu mine.” Cu ajutorul unui profesionist, recomandat de fratele său William, Harry a găsit o modalitate de a se reinventa și de a-și croi un rol care să câștige respectul și afecțiunea publicului – cum ar fi promovarea cauzei militarilor răniți și abordarea problemelor de sănătate mintală.

În iunie 2017, existau deja indicii că Harry dorea să își croiască propriul drum. „Sunt hotărât să am o viață relativ normală și, dacă sunt suficient de norocos să am copii, și ei pot avea una”, a insistat el. „Nu vrem să fim doar niște celebrități, ci să ne folosim rolul pentru a face bine.”

Orice schimbare, a insistat el, a fost pentru ‘binele mai mare’ al monarhiei. „Nu facem acest lucru pentru noi înșine, ci pentru binele mai mare al poporului și al monarhiei pe care o reprezentăm. Există atât de mult negativism în lume – noi, ca familie, încercăm să aducem ceva pozitiv.”

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton