Homepage  / Televiziune

Când începe Vocea României, sezonul 10. Dezvăluirile antrenorilor, din culise. EXCLUSIV

Când începe Vocea României, sezonul 10. Dezvăluirile antrenorilor, din culise. EXCLUSIV
6

de Cătălina Matei,

Cel de-al zecelea sezon al emisiunii „Vocea României” revine în grila Pro TV-ului din 9 septembrie, del a ora 20.30, iar antrenorii și fanii formatului sunt nerăbdători să urmărească cine intră în competiția din acest an. Smiley, Irina Rimes și Tudor Chirilă sunt deja „veteranii” acestui show, în timp ce Theo Rose și Denis The Motans sunt la prima lor experiență din postura de antrenori. Ce s-a întâmplat la blind-uri? Și cum se înțeleg cei cinci, mai ales că Smiley împarte același scaun cu Theo Rose? Aflăm imediat chiar de la ei.

Smiley, despre „colega” sa de scaun: „Îi ține cumva locul lui Pavel, dar arată mai bine ca el”

Ești veteran în „gașcă”… ce te-a determinat să rămâi în acest show timp de 10 sezoane?

Haha, nu sună prea fresh acest „veteran”, însă, în situația dată, este un compliment pentru care sunt recunoscător. Îmi plac proiectul, echipa, îmi place întâlnirea cu talentele din țara noastră, cu emoțiile lor și cu tot ce derivă din ele, îmi place suspansul care parcă îmi ascute toate simțurile și mi le provoacă în feluri diferite la fiecare concurent, îmi plac colegii de scaune. Așa că, „veteranul” este foarte fericit în acest proiect de 10 și de 10 sezoane.  

De data aceasta împarți scaunul cu Theo Rose. Dincolo de voce, care este cea mai importantă calitate a colegei tale? Dar cea mai nostimă imperfecțiune?

Râdem mult, e mereu pusă pe glume, mi-e clar, e mai cool să fii în gașcă, decât singur. Mai împarți un gând, un zâmbet, o părere, un banc, un sandwich, apeși mai cu forță butonul, sunt numai avantaje. Îi ține cumva locul lui Pavel, dar arată mai bine ca el (scuze, Pavele!).

Care a fost cea mai memorabilă fază, de până acum, de la filmările acestui nou sezon?

Niciodată nu am putut alege o singură fază, e plin de faze zi de zi, de tot felul, și de râs, și de lacrimi, și de emoție, și de ciudă. Unde-s atâtea suflete și atâtea speranțe adunate pe aceeași scenă este un spectacol și de faze, și de emoții diverse. Abia aștept să le vedeți, să le simțiți.  

Theo Rose, crize de râs provocate de Tudor Chirilă

„Clanul”, „Vocea României”, concerte… cum te împarți pe toate planurile? Și care este cea mai importantă sursă de energie pentru tine?

Fac ce am visat de când eram copil. E rafală de realizări și n-am decât să muncesc cu bucurie, să pot întreține frumos binecuvântarea. Îmi stabilesc obiective din aproape în aproape și atingerea lor reprezintă motivația și sursa perfectă de energie pentru a continua în acest circuit.

Dincolo de timbru… ce te-a atras cel mai mult la vocile care au trecut de preselecțiile de până acum?

Elasticitatea, versatilitatea și vulnerabilitatea, în orice formă poate fi ea văzută. Sunt mulți care încearcă să o ascundă atunci când cântă și dacă o lasă totuși să se vadă timp de o secundă în timpul piesei, sunt câștigători.

Cum te înțelegi cu Smiley, ce apreciezi cel mai tare la el? Dar la ceilalți antrenori?

Smiley și cu mine facem o echipă foarte adevărată. Ne-am cunoscut în  fața camerelor, în fața oamenilor, am trecut prin multe stări împreună, am luat decizii importante împreună și am făcut oamenii să râdă. Smiley e generos, e un artist adevărat și cu multe valențe și un om cât se poate de simplu și onest. Mă simt în largul meu atunci când el e în preajmă. Ăsta e mare lucru!

Câte shimburi de replici ai avut până acum cu Tudor Chirilă?

Avem o gașcă frumoasă la „Vocea României”. Evident că a fost nevoie de timp pentru a ne descoperi unii pe ceilalți, dar am reușit să facem spectacol cu adevăr, cu emoție și nebunie. Nu se poate pune problema de „câte schimburi de replici au existat cu Tudor Chirilă”, asta pentru că între noi există o comunicare cât se poate de bună. De multe ori, se întâmplă doar din priviri. E foarte expresiv. Au existat câteva crize de râs bazate pe expresivitatea lui Tudor. E minunat!

Irina Rimes, încântată de chimia dintre antrenori

Cât de mult contează pentru tine că în acest sezon participă și Denis The Motans? Vă leagă o prietenie veche…

Se simte drăguț să ai un prieten vechi ca și coleg într-un show de genul ăsta, dar nu cred că vechimea prieteniei este cel mai important aspect, ci chimia dintre oameni. Din fericire, relația noastră de prietenie nu duce lipsă de asta și faptul că Denis este antrenor în emisiune nu face decăt să aducă un mare plus.

Și tu, la începutul carierei tale, ai participat la un concurs muzical… Dacă te-ai întoarce în timp ce sfat ți-ai da?

Sincer, nu mi-aș da niciun sfat; consider că e foarte important să îți dai voie să greșești și învățăturile să fie ale tale. Mă tem că orice sfat din partea Irinei din viitor ar face-o pe Irina din trecut să greșească mai puțin, deci, automat, să și învețe mai puțin.

Ai avut un an plin până acum: album nou, documentar, concerte, un nou sezon „Vocea”… ce urmează?

Toate la timpul lor. Vă pot spune doar că urmează multe lucruri și că proiectul Irina Rimes va rămâne în continuare un deschizător de drumuri.

Tudor Chirilă, încântat de noii colegi

Anul acesta aduce schimbări în format și aveți și colegi noi, însă tu și Smiley sunteți veterani. Cum este dinamica dintre voi, antrenorii?

Eu cu Smiley am devenit veterani ai vocii, iar pentru mine ăsta e și un compliment pentru că și „Vocea României” mi-a dat mie tot ce i-am dau eu ei și mi se pare o relație fair. Întodeauna privesc cu interes și, înainte să înceapă show-ul, mă gândesc cum o să fie: o să putem glumi, o să ne contrazicem?! E un sezon bun din punctul ăsta de vedere.

Cum s-au integrat Denis și Theo Rose?

Momentul ăla când sosesc antrenori la „Vocea României”, vezi acea bucurie absolut ingenuă și spontană vis-a-vis de faptul că sunt într-un show, dar sunt în același timp și participanți, și spectatori. Îi surprind fiind spectatori la propriile lor momente, la propriile lor replici, la propriile lor situații. E un val de prospețime care vine cu antrenorii noi și cred că e bine ca show-ul să aibă și asta.

Ce ai vrea să învețe concurenții care vin la tine în echipă? Cu ce ai vrea să plece?

E important să ai niște principii profesionale atunci când pleci la drum. Concurenții pot începe, prin contactul cu mine, să-și facă o brumă de filozofie profesională, să fie un început prin care își adaugă și ei principii pe lista lucrurilor care ar trebui să-i ghideze.

Denis The Motans, la filmărille pentru „Vocea” la fel ca în concerte

Care a fost cea mai mare provocare pentru tine la filmările de la blind-uri?

Pentru mine e prima experiență de acest fel, totul a fost foarte nou, multe lucruri de învățat, foarte multe chestiuni la care trebuie să fii atent. Să faci parte dintr-un show TV, mai ales unul de asemenea amploare, nu e un lucru tocmai simplu. Dar dacă trebuie să aleg, probabil cea mai mare provocare de la filmări, pentru mine, a fost să conștientizez că e nevoie să fii acolo 100%, să dai totul, să fii prezent în fiecare secundă. Așa ca la un concert.

Dincolo de voce, ce crezi îi mai trebuie unui concurent ca să câștige „Vocea României”?

Dincolo de o voce foarte bună, este extrem de important și modul în care transmiți ceea ce cânți, cum trăiești o piesă, ce emoții poți tu să-i imprimi momentului tău.

Dintre ceilalți antrenori, cine te-a surprins cel mai tare? Și de ce?

Cu siguranță, Theo Rose. Eu și Irina suntem prieteni, ne cunoaștem deja de ceva vreme, îi știam și pe Tudor, și pe Smiley, însă Theo a fost cea mai plăcută surpriză, are o voce excepțională și pare a fi un om foarte fain. Toți colegii mei sunt niște artiști extraordinari și mă bucur că-i am alături în această experiență.

Smiley-Vocea-3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton