Homepage  / Cinema

Când va avea premiera filmul autobiografic al lui Steven Spielberg, „The Fabelmans”

Când va avea premiera filmul autobiografic al lui Steven Spielberg, „The Fabelmans”

de Andreea Hentea,

Când va avea premiera filmul autobiografic al lui Steven Spielberg, „The Fabelmans”. Deja așteptatul film care se va baza pe copilăria faimosului regizor va fi lansat în cinematografele americane pe 23 noiembrie 2022, scrie deadline.com.

Premiera filmului autobiografic al lui Steven Spielberg „The Fabelmans”

Studiourile Universal vor organiza o lansare amplă în cinematografele din Statele Unite pentru filmul „The Fabelmans”, produs de faimoasele studiouri Amblin. Premiera filmului inspirat, în principal, de copilăria marelui regizor Steven Spielberg va avea loc miercuri, pe 23 noiembrie 2022, chiar cu o zi înainte de Ziua Recunoștinței.

Filmul „The Fabelmans”, produs de Steven Spielberg, Tony Kushner și Kristie Macosko Krieger, îi are în rolurile principale pe Michelle Williams (care va juca o versiune a mamei lui Spielberg), pe Paul Dano (care va interpreta personajul inspirat de tatăl regizorului), pe Seth Rogen (care îl va juca pe unchiul cineastului), și pe Gabriel LaBelle, care îl va juca chiar pe Steven Spielberg în adolescență. 

Cineastul s-a referit mereu la perioada copilăriei și adolescenței sale din orașul Phoenix, Arizona, ca fiind o valoroasă sursă de inspirație pentru multe dintre filmele sale. Epoca respectivă s-a regăsit și în documentarul HBO din 2017 despre viața regizorului. Totuși, acest viitor film semnat chiar de Spielberg va fi primul care va privi copilăria sa prin prisma ficțiunii, urmărind formarea unuia dintre cei mai talentați povestitori ai lumii.

Cel mai nou succes marca Spielberg vine foarte curând la cinema

Steven Spielberg a scris scenariul filmului „The Fabelmans” împreună cu multipremiatul Tony Kushner. Acesta a fost recompensat cu premiul Emmy pentru mini-seria „Îngeri în America” și a colaborat cu Spielberg la „München” și „Lincoln” (care i-au adus câte o nominalizare la Oscar), dar și la recentul „Poveste din cartierul de vest” (care va intra pe ecranele noastre din 10 decembrie). Se pare că filmul a strâns deja numeroase aprecieri și că va fi un titlu deseori rostit în apropiatul sezon al marilor premii cinematografice.

National Board of Review a numit-o deja pe protagonista filmului, foarte tânăra Rachel Zegler, cea mai bună actriță a momentului, iar „Poveste din cartierul de vest” e considerat una dintre cele mai bune producții ale anului. De asemenea, Asociația criticilor de film new-yorkezi l-a declarat cel mai bun director de imagine pe legendarul operator Janusz Kaminski, vechi colaborator al lui Steven Spielberg, care a realizat imaginea filmului „Poveste din cartierul de vest”.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton